Väsby segrade mot Lindlöven

Efter två raka övertidsförluster var det idag äntligen dags för Väsby att ta en övertidsseger när Fredrik Stridlund sköt in 4-5 i den fjärde övertidsminuten borta mot Lindlöven. Fredriks kanon skipade rättvisa efter att Väsby stundtals dominerat stort i den andra men framförallt i den tredje perioden.

Väsby inledde också matchen i Lindehov piggt men trots det var det hemmalaget som tog ledningen på i princip sitt första skott i den fjärde minuten. Det när laget utnyttjade spel i numerärt överläge. Pucken studsade hemmalagets väg där en sargstuds till slut hamnade hos Erik Broman som överlistade Linus Ryttar i Väsbymålet.

Målet gjorde så att Väsby tappade rytmen som var taktfast fin i inledningen och matchen jämnade ut sig. Väsby hade några halvfarliga lägen men den sista spetsen saknades och dessutom bjöd laget Lindlöven på en del farligheter på grund av slarv i egen zon. Det var heller inte tillräckligt resolut agerande i den egna zonen när Lindlöven ökade på till 2-0 mot slutet av perioden. Väsby fick inte ut pucken och hemmalaget fick till ett långt anfall som avslutades med att Jesper Arvidsson pricksköt in utökningen.

Periodvilan gjorde susen för Väsby

som kom ut hårt direkt även i mittakten. Alldeles i inledningen åkte sig Eric Winbergh fri men stoppades bryskt varför Väsby tilldelades straffslag. Eric fick även äran att ta sig an den uppgiften vilken han gjorde bra men målvakten i Lindlöven gjorde det ännu bättre och förhindrade en tidig reducering för Väsby.

Men reduceringen skulle ändå komma. Väsby spelade bra, hade långa anfall och sedan kom till slut den oundvikliga reduceringen. Återigen var Eric Winbergh inblandad i situationen där hans hårda avslut tog i innerstolpen men innan målvakten hann blockera pucken höll sig Anton Rask sig påpassligt framme och skyfflade in 2-1.

Kvitteringen till 2-2 satte Mikael Lengmo efter ett skott som möjligtvis slank in lite enkelt bakom hemmamålvakten. Så långt var matchen helt i Väsbys ägo men en olycksalig minut med två snabba hemmaspelvändningar förändrade återigen ställningen. Dessa två kvicka anfall gav båda mål vilket gjorde att Lindlöven återigen var uppe i en tvåmålsledning.

Väsby tappade också det stora greppet efter hemmarycket men mot slutet satt ändå ytterligare en reducering när Eric Winbergh vinklade in 4-3 efter att Mikael Lengmo stått för en fin skottpassning.

Sista perioden inledde återigen Väsby bäst och en kvittering satt tidigt. Felix Dahlgren gjorde sin bevakare innan han resolut stänkte in 4-4 bakom Daniel Eriksson i Lindlövens mål. Sedan hade Väsby en stor dominans i princip resterande tid av matchen vilket inte minst skottstatistiken från perioden, 5-20 direkt vittnar om. Men hemmalaget lyckades ta matchen till en förlängning där vi redan berättat om slutet när Fredrik Stridlund hittade nätet efter framspelning från Jesper Kemi.

På det stora hela får man vara nöjd över Väsbys insats där laget framförallt kändes igen i den sista perioden med snabbt och idérikt spel. Negativt från eftermiddagen i bergslagen var att laget åkte på en del spelvändningar vilket behöver vässas på under de två veckor som återstår innan seriepremiären står för dörren.

Spelarmässigt var formationen med Eric Winbergh, Christian Holmblad och Christoffer Gozzi piggast och på backsidan var Martin Liljekvist samt Mikael Lengmo de vassaste pjäserna.