Inför Vallentuna vs Väsby

Onsdag kväll är det dags för returmötet mot Vallentuna men nu i ishallen dryga milen österut sett från Vilundahallen. Väsby Hockey är då ute efter revansch efter att VBK var ofina nog att vinna i sudden death i vårt senaste möte för snart en vecka sedan.

 

Den segern blev Vallentunas fjärde raka i träningsmatchandet men i helgen fick de bekänna ordentligt med färg när laget åkte neråt i Sverige för att möta söderlag. Under lördagen gästade de Ljungby där hemmalaget Troja/Ljungby malde ner våra grannar med hela 9-2 och dagen efter förlorade de även mot HC Dalen från Jönköpingstrakten med uddamålet 5-4.

 

Vallentuna har ju förstärkt sin backsida ordentligt inför säsongen och därav är det lite häpnadsväckande att laget släppte in hela fjorton mål helgen som gick. Jag kan tänka mig att tränarna i Vallentuna kommer att prioritera sin defensiv inför matchen på onsdag.

 

För Väsby som var lite brandskattat i segermatchen mot Lindlöven fortsätter dessvärre avhoppen inför onsdagen. Oliver Horrsell kände av en smäll i söndags och kommer av försiktighetsskäl att vila från matchen. Vidare vilar ett koppel till med lindrigare skador och sjukdomar. I allt detta tråkiga finns dock glädjande besked att lämna från Johannes Nilsson som nu går för fullt på träningarna efter sin långa rehab. Comebacken får dock vänta någon match till innan Johannes är fullt redo för match igen.

 

Trolig laguppställning:

 

Linus Ryttar (Edvin Olofsson)

 

Gabriel Österberg – Fredrik Stridlund

Alexander Glimtoft – Mikael Lengmo

Martin Liljekvist – Viktor Åström

 

Christian Holmblad – Anton Rask – Eric Winbergh

Nick Hedemyr – Jonathan Rodensjö – Manfred Ehlers

Felix Dahlgren – Tobias Hilmerstam

 

Vilar:

Johannes Nilsson – rehab

Razmuz Waxin-Engback – rehab

Pontus Karlsson – skadad

Oliver Horrsell – skadad

Elliot Lorraine – skadad

Markus Nygren – sjuk

Christoffer Gozzi – sjuk

Jesper Kemi – sjuk

 

// Krister Holmgren

 

Foto: Bror Rosenback