sön 16 feb Slut
Hockeylag LND 3
Hockeylag FOR 2
sön 16 feb Slut
Hockeylag SUR 0
Hockeylag KUM 1
sön 16 feb Slut
Hockeylag NYK 2
Hockeylag KPN 1
sön 16 feb Slut
Hockeylag HIF 2
Hockeylag SEG 1
sön 16 feb Slut
Hockeylag WIN 6
Hockeylag STR 1
sön 16 feb Slut
Hockeylag SHC 2
Hockeylag HAN 5
sön 16 feb Slut
Hockeylag KAL 4
Hockeylag ORN 5
sön 16 feb Slut
Hockeylag LEJ 1
Hockeylag AIF 6
sön 16 feb Slut
Hockeylag BOD 3
Hockeylag HHC 4
sön 16 feb Slut
Hockeylag KIR 3
Hockeylag OIK 5
sön 16 feb Slut
Hockeylag PIT 3
Hockeylag LIN 1
sön 16 feb Slut
Hockeylag TEG 3
Hockeylag BHF 5
sön 16 feb Slut
Hockeylag KRIF 5
Hockeylag GRU 2
sön 16 feb Slut
Hockeylag SIK 1
Hockeylag NYB 5
sön 16 feb Slut
Hockeylag MAR 3
Hockeylag HAH 1
sön 16 feb Slut
Hockeylag TYR 3
Hockeylag BOR 1
sön 16 feb Slut
Hockeylag MRM 2
Hockeylag DAL 4
sön 16 feb Slut
Hockeylag HLS 1
Hockeylag KLR 7
sön 16 feb Slut
Hockeylag VSB 4
Hockeylag VBK 0
ons 19 feb 19:00
Hockeylag KLR -
Hockeylag MRM -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag KUM -
Hockeylag NYK -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag FOR -
Hockeylag SUR -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag MAL -
Hockeylag LND -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag PIT -
Hockeylag KIR -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag TEG -
Hockeylag BOD -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag STR -
Hockeylag SHC -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag SEG -
Hockeylag WIN -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag ESK -
Hockeylag HIF -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag VHC -
Hockeylag ORN -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag LIN -
Hockeylag BHF -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag OIK -
Hockeylag VSB -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag HHC -
Hockeylag VBK -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag GRU -
Hockeylag SIK -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag HAH -
Hockeylag KRIF -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag NYB -
Hockeylag MAR -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag VRH -
Hockeylag TRO -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag TRA -
Hockeylag HUD -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag DAL -
Hockeylag TYR -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag BOR -
Hockeylag VIM -
tor 20 feb 19:00
Hockeylag LEJ -
Hockeylag KAL -

Brandskattat Väsby slog Vallentuna

Med sju ordinarie spelare på frånvarolistan var det ett styrkebesked när Väsby trots detta slog tillbaka grannarna tillika antagonisterna Vallentuna Hockey med siffrorna 2-4.

 

Väsby fick spela med en back som forward för att ens få ihop tre kedjor och med de förutsättningarna var det att aningen försiktigt Väsby som tog sig an Vallentuna i deras egen lejonkula. Hemmalaget gick också ut i ett hårt tempo och försökte sätta hård press vilket man också lyckades ganska så bra med under periodens första hälft.

 

Väsby gjorde det ganska enkelt för sig och siktade först och främst in sig på att spela bort pressen mer än att lägga upp anfallsstrategierna. Men sakta men säkert kom laget högre upp i banan och lyckades även skapa lite halvlägen mot Vallentunas målvakt. Ett numerärt överläge för Väsbys del i den trettonde minuten blev också startskottet på en fin Väsbyavslutning av den första perioden.

 

Det spelet höll även i sig i början av mittakten som Väsby startade bäst. Redan i den andra minuten tog man också ledningen när planens vassaste spelare, Felix Dahlgren sköt Väsby till ledningen. Det med ett rappt skott som satt i första krysset bakom Alexander Jirhage i Vallentunas mål.

 

Väsby fortsatte att ha långa anfall även efter målet och i den sjätte minuten tog hemmalaget en timeout för att reda ut sina begrepp i båset. Det hjälpte aningen men för att Vallentuna skulle kvittera krävdes två Väsbyspelare på botbåset. I spel tre mot fem kunde Väsby inte stå emot längre utan backen och forna Väsbyspelaren Niklas Sjölund pricksköt in kvitteringspucken bakom en chanslös Linus Ryttar.

 

Vallentuna tog sedan över mer och mer av spelet mot slutet av perioden där Väsby var klart märkta av tunt manskap och där fler och fler spelare stundtals kippade för andan. Det krävdes sedan ännu en forn Väsbyspelare men nu i form av Jacob Lundin för att överlista Linus Ryttar. I röran framför mål var Jacob sist på pucken som gled in försmädligt mellan Linus benskydd.

 

Med en periodvila i kroppen var det återigen ett piggare Väsby ute på isen i den sista perioden. Vallentuna fick dock ha greppet i matchen vilket dock främst hängde samman med att Väsby drog på sig två raka utvisningar inom loppet av några minuter i början av perioden.

 

Väsby klarade dock av trycket från dessa och sedan gick laget för en kvittering. Den kom också till slut efter ett fint samarbete av forna lagkamraterna från Vännäs, Gabriel Österberg och Alexander Glimtoft. Sistnämnda på forwardsplatsen vikarierande Alexander hittade då fram med en fin passning till Gabriel som mitt en framrush stötte till klubban på den flippande pucken och satte kvitteringen vid sidan om en sidledsförflyttandes Vallentunamålvakt.

 

Vallentuna försökte sedan gå för ett segermål mot slutet för att blidka sin hemmapublik i lagets första hemmamatch för säsongen. Men i den ivern glömde laget bort att försvara sig och istället fick Väsby möjlighet att kontra och precis det gjorde man när poängkungen tillika födelsedagsbarnet Christian Holmblad blev helt frispelad med drygt två minuter kvar av matchen. Gode ”Homer” missar inte ett sådant gyllene läge och pucken träddes mycket riktigt också upp i krysset bakom en tillintetgjord Jirhage.

 

Strax därefter chansade Vallentuna med utplockad målvakt och sex utespelare ute på isen men Väsby försvarade sig väl och sedan slutade det såsom det ofta gör med utplockad målvakt. Nämligen att Väsby fick möjligheten att prickskjuta in ytterligare ett mål och vem om inte den så säkra Christian Holmblad tog tillvara på den möjligheten.

 

Sammanfattningsvis så får man väl säga att det var ett styrkebesked av Väsby att klara av att slå Vallentuna med så pass många spelare borta. Men alla i Väsby tog verkligen sitt ansvar och krigade föredömligt för varandra vilket till slut gav segern.

 

Spelarmässigt var det en kollektiv seger men jag vill ändå ge lite extra beröm till kvintetten Felix Dahlgren, Anton Rask, Mikael Lengmo, Christian Holmblad samt till Linus Ryttar.

 

// Krister Holmgren