Jimmy Hellström får kontrakt

Bois sportchef Calle Johansson har idag bestämt sig för att ge try out-spelande Jimmy Hellström ett kontrakt. Därmed ståt det klart att vi kommer få se Jimmy spela i Boiströjan resten av säsongen.

Det verkar som att sportchefen var nöjd med dig under try out-tiden för idag fick du ett riktigt kontrakt! Hur känns det?

Det känns så klart jätteroligt, det är ett kvitto på att man gjort ett bra intryck de här två veckorna och att man bevisat att man kan tillföra något till laget, det är inspirerande att få spela.

Senaste matchen gjorde du dessutom mål!

Ja det var också jätteskönt att spräcka målnollan efter två matcher, det är bara bra att få göra det sp direkt.

Vad tycker du annars om dina insatser?

Det har känts helt ok, inför första matchen hade jag bara två träningar med laget, men den andra gick bättre. Jag kom mer in i spelsystemet och det kan bara bli bättre.

Du kommer från Arboga som mest hörde till nedre halvan, nu kommer du till ett lag som brukar husera på den övre. Märker du att det är ett snäpp upp?

Ja det tycker jag. På alla plan, men det är bara kul att komma till seriös förening och känna på det också.

Innebär det att du också måste steppa upp?

Så bli det absolut! Man måste visa framfötterna för att få spela, det är bara att hoppa på tåget och visa att man vill spela annars är man utanför laget.

Hur har du kommit in i det då?

Bra tycker jag! Det är klart att det tar lite tid att lära känna alla, men alla är trevliga så det r inga problem.

Ni har under träningsmatcherna inte förlorat under ordinarie tid, det har blivit fem segrar och två förluster, en efter straffar och en efter förlängning. Vad betyder det fina facitet?

Visst pekar det ut riktningen lite vad man går för, men träningsmatcher säger inte så mycket. De är till för att slipa på formen, så man ska inte dra allt för stora slutsatser av det. Men visst är det ett bra facit att inte ha förlorat under ordinarie tid och ha fem vinster.

Tycker du att du fått visa det du kan under de här matcherna?

Det tycker jag i spel fem mot fem, jag har inte fått visa upp mig i powerplay och boxplay än, men det kanske blir framöver.

Det kan vara svårt att slå sig in där, för det har verkligen sett bra ut under träningsmatcherna!

Ja det har det verkligen, det är viktigt med bra powerplay och boxplay för det avgör många matcher.

Under dina två matcher du varit med och spelat, vad tycker du ni gjort bra och vad kan bli bättre?

Huddinge är en bra match rakt igenom tycker jag utöver första 5 där det är tur att Sandberg står på tå, men annars gör vi det bra och 2-0 på bortaplan mot Huddinge är ett bra resultat. Mot Hammarby sedan gör vi det ok, men inte så bra som vi vill. Vi kommer ner i Hammarbys tempo, och hamnar man i lågt tempo är det svårt ta sig ur det. Men jag tycker vi kommer upp bättre i andra och tredje perioden, så det var en ok insats. Men det gäller att vara påkopplad från start i 60 minuter och spela som vi vill så kommer det att vara upp till oss att avgöra vad det står efter 60 minuter.

 

Calle Johansson, Bois sportchef om Jimmy:

Vi är jättenöjda både tränarstaben och jag med att kunna skriva kontrakt med Jimmy, han kommer att tillföra mycket till vår trupp. Han är väldigt allround: Har ett bra skott, ett bra hockeytänk, har rutin och är en väldigt användbar spelare.

Är ni fortfarande på jakt efter spelare eller är ni nöjda nu?

Vi är på jakt! De flesta spelare har kontrakt just nu men vi väntar in och ser till att det ska bli något bra. Det dyker upp namn varje dag, det är bara tidsfråga innan det dyker upp något vi vill ha. Men just nu finns det inte så vi kan välja och vraka, vi vill ha något som kan tillföra och producera varje match.

Av Krister Holm