Krönika: Nu inleds jakten på Allettan

Nu är vi äntligen igång på riktigt!

Redan under fredagskvällen smygstartade  årets säsong med Visby Roma – Hammarby. Båda lagen spelar för övrigt sin andra match redan på söndag när Visby Roma beger sig till Vilundaparkens ishall i Väsby och Hammarby åker till Björkängshallen för möte med ett Huddinge som värvat tillbaka ett helt koppel med spelare som lämnade för Segeltorp förra säsongen.

Lördag – söndag är fylld av hela 23 matcher, och det finns några smällkarameller redan i den första omgången.

Bland annat spelas säsongens första derby i IFFE-hallen när satsande Kalmar HC tar emot antagonisten Nybro Vikings. En smällkaramell som heter duga och som kommer bli hyperintressant att följa. Förra säsongen vann Kalmar fyra av de fem mötena och man kan förmoda att Nybro är ute efter rejäl revansch.
ATG visar matchen gratis här!

Under lördagskvällen väntar även ett förmodat toppmöte när IF Troja/Ljungby tar emot Tranås AIF. Där ska det bli spännande att se hur lagen står sig mot varandra, Tranås som tog sig hela vägen till Kvalserien föregående säsong kommer leva med ett favorittryck inför den kommande säsongen. Precis som Troja/Ljungby som alltid klassas som favoriter i Hockeyettan. Till den här säsongen har de dessutom värvat smart och kommer garanterat vara med länge under säsongen.
ATG visar matchen gratis här!

I den västra serien har det senaste årens stryklag, Surahammar, värvat in rutin i form av Conny Strömberg, det ska bli spännande att se hur det kommer hjälpa laget den här säsongen. Laget har fått kvala sig kvar de senaste fem åren och frågan är om de kan undvika negativt kval den här säsongen. De inleder säsongen hemma mot Grums under lördagseftermiddagen.
Länk till matchen hittar du HÄR

På söndagen väntar fler guldkorn, två tippade topplag möts i den västra serien när Forshaga och Nyköping ställs mot varandra. Båda lagen fick en hel del favorittips på upptaktsträffen och det kommer bli spännande att se vilket av lagen som inleder bäst i Ängevi ishall på söndag.
Länk till matchen hittar du HÄR

Själv kommer jag befinna mig i Malungs ishall för att följa matchen mellan Malung och Skövde IK. Två lag som båda flyger lite under radarn och många “experter” har tippat Malung som ett av bottenlagen i årets serie. Skövde har å sin sida haft en tung försäsong och bara vunnit två matcher, båda mot division två motstånd och det ska bli intressant att se hur laget står sig i årets serie.
Länk till matchen hittar du HÄR

Storfavoriten i den västra serien, Mariestad beger sig till Eskilstuna för möte med nykomlingen Linden och på pappret ska den matchen bara sluta på ett sätt, men det ska spelas om det också och Linden kan säkert bli en obehaglig nykomling för många av lagen i serien.
Länk till matchen hittar du HÄR

Norrserien är alltid intressant och till den här säsongen har flera lag förstärkt och byggt om en del i sina lag, kommer Piteå hålla för favorittrycket? Kommer Boden göra en lika bra säsong som ifjol? Och kan Östersund få ihop det och ta sig till kvalserien? Piteå inleder säsongen borta mot Kiruna IF. Länk till matchen hittar du HÄR
Boden inleder hemma mot Kiruna AIF, Länk till matchen hittar du HÄR
och Östersund tar emot Teg hemma i Östersund Arena under söndagen.
Länk till matchen hittar du HÄR

Nu är det inte många timmar kvar innan det drar igång på allvar.

Över 1000 matcher ska avnjutas fram till april. Nu inleder vi årets Hockeyettansäsong!

 

//Kristoffer Bennemyr-Porath