Seriepremiär: “Känslan i laget är bra”

Väntan är över! Äntligen är det dags för säsongens första seriematch. Den inleds borta mot Tyringe. Nedsläpp kl. 17:00 i Tyrs Hov Sportcentra. Ni kan köpa matchen och livestreama den här: https://play.staylive.se/tyringehockey/l/17985

Huvudtränare Janne Ericsons är positiv till den första matchen.

Hur är känslan i laget inför den första seriematchen?

Den är riktigt bra! Vi behåller en skön känsla i laget från den senaste matchen när det blev vinst borta mot Hanhals i genrepet. Vi gav även Halmstad borta en bra match och vi känner att vi är på rätt väg och att vi kan bjuda upp till bra matcher mot oss.

Ni börjar med tre tuffa bortamatcher, hur ser ni på det?

Det är bara att gilla läget, vi vet att vi kan spela bra hockey på bortaplan. Vi har samma spelidé på borta som hemma. Klart att det alltid är lättare med resor osv om man hade haft mer hemmamatcher i början, men det är bara att gilla läget som sagt och göra det bästa av situationen. Ut i hetluften med en gång helt enkelt!

Tankar om motståndet och matchen?

Det känns bra att möta Tyringe. Spelarna är medvetna om att det kommer vara tufft och att det kommer vara tryck på läktaren och mycket publik. Vi kommer gå ut med full fart från början och ha vårt fokus. Tyringe vet nog inte riktigt var de står själva, ännu. De har 14st nya spelare som de ska få ihop till ett lag. Vi har fördel när vi i princip har samma lag som förra säsongen, där killarna känner varandra och har en bra teamkänsla. Tyringe har så klart kultur och tradition med sig så det ska bli kul att möta dom i första matchen. Förhoppningsvis mycket folk.  

Hur är läget i truppen?

Skador/sjukdomar:
Oscar Ribbnäs är borta, men han är på gång och troligen med på träning imorgon.
Gustaf Jonsson, som har råkat ut för en hjärnskakning. Även han är på väg tillbaka och är snart med på träning igen.
Casper Estola, som är borta på grund av sjukdom, tränar förhoppningsvis fullt på måndag

Annars ställer vi upp med följande lag:

Målvakt: Adam Höglund, Johan Lantz reserv

Förstafemman: Mark Corbett, Simon Westlund, Ludvig Jansson, Joonas Huovinen, Henrik Eriksson

Andrafemman: Niclas Svedberg, Aleksandr Ossipov, Aleksei Sibirtsev, Linus Karlsson, Albin Ericson Waldeborn

Tredjefemman: Roni Viirlas, Victor Johansson, Philip Svensson, Martin Karlsson, Roman Andrejev

Fjärdefemman: Simon Kämpe, Samuel Wälimaa (J20), Christoffer Häggblad, Hugo Bäckman-Ulmgren