Väsby nollade Segeltorp!

Tre poäng, bra målvaktsspel, en stabil mittakt och ett hyfsat spel i numerärt överläge. Det är vad Väsby främst kan ta med sig från onsdagskvällen när Segeltorps IF nollades med 4-0. 

 – Många positiva saker att ta med sig idag säger tränare Viktor Tuurala. Mål efter byten, mål i PP, och bra tävling framför burarna. Vi ska fortsätta gnugga på, och vara hungriga för att bli bättre hela tiden.

 

Slutresultatet 4-0 kan låta som stabila siffror men så var inte riktigt fallet ikväll. Faktum var att Väsby var alldeles för slapphänta i hemjobbet, stundtals nonchalanta och det hade straffat sig, framförallt i den första akten om inte målvakt Linus Ryttar spelat så förtroendegivande. Han var helt enkelt skillnaden mellan lagen i den första perioden.

 

Väsby inledde ändå ganska piggt i matchen och det gav ganska snabbt resultat när laget fick spela med en man mer på banan. Fredrik Falk sköt direkt efter passning från Elliot Lorraine och sedan styrde Pontus Karlsson in ledningspucken till 1-0.

 

Men därefter blev det för slarvigt och det i kombination med inte tillräckligt bra  backchecking från offensiv zon gav Segeltorp alldeles för många goda chanser för att det skulle kännas bra efter den första perioden.

 

I mittakten blev det lyckligtvis ett helt annat Väsby som ställdes på isen. Betydligt mer noggrant och väsentligt mer tryck mot målet vilket gjorde att gästerna trycktes tillbaka.

 

Pressen gav också ganska omgående resultat och återigen var det en styrning som överlistade Segeltorps målvakt. Jonathan Rodensjö var det som var sist på pucken efter en fin skottpassning av Oliver Horrsell och pucken tog vägen via ribban och in.

 

Med en tvåmålsledning i ryggen kunde Väsby slappna av lite mer på isen och kanske blev man lite för avslappnade för Segeltorp fick därefter lite mer att säga till om ute på isen. Fortfarande var det dock Väsby som styrde händelserna men gästerna var en ribbträff från en reducering i den sjunde minuten.

 

Istället kunde Väsby avgöra tillställningen inom loppet av dryga två minuter mot slutet av perioden. Direkt inblandad vid båda tillfällena var Johannes Nilsson. Pigga och initiativrika Johannes hittade först fram med en passning till Christoffer Gozzi som mycket läckert styrde in 3-0 via en backhand där pucken tog vägen in mellan benen på Segeltorps målvakt.

 

Men ännu snyggare blev 4-0 kassen. I spel i numerärt överläge gick pucken som på ett snöre och till sist hittade Johannes fram med pucken till Manfred Ehlers som bara behövde vinkla klubban och stöta till pucken som satt fint i det bortre hörnet.

 

Den godisbiten blev sedan kvällens sista. Den sista perioden spelades mest bara av och den stora frågan var sedan om målvakt Linus Ryttar skulle få hålla säsongens första nolla.

 

Svaret på den frågan vet ni ju redan och det faktumet tillsammans med de tre tagna poängen blir det som Väsby främst kan ta med sig från matchen. Väsby gjorde helt enkelt vad man skulle men inte så mycket mer men det räckte ikväll och det är ju vad som räknas i slutändan. Efter urladdningen mot Huddinge i måndags var det kanske inte så konstigt om Väsby inte riktigt orkade ladda om mer än vad man nu faktiskt gjorde.

 

Grisligan

Tre grisar ges till målvakt Linus Ryttar. Han var lugn, metodisk och gav aldrig Segeltorp möjligheten att komma in i matchen på allvar. Kvällens klart bästa spelare.

 

Två grisar tilldelas Johannes Nilsson som var inblandad i hälften av Väsbys mål och som därutöver spelade ett elegant spel med pucken tätt intill sig.

 

Sista grisen ges till backen Oliver Horrsell.  Ikväll var han stabil bakåt och vass framåt och var precis som nyss nämnda Johannes direkt inblandad i två av de fyra gjorda Väsbymålen.

 

Särskilda omnämnande vill jag slutligen skänka till anfallsspelarna Pontus Karlsson, Jonathan Rodensjö och Manfred Ehlers som hade bäst tryck i benen. På backsidan vill jag främst plussa till duon Fredrik Stridlund och Mikael Lengmo.

 

Väsby får nu suga på denna segerkaramell i några dagar innan laddningen kan ta vid inför helgens tuffa bortamatch som går av stapeln i Hälsingland och mot starka Hudiksvalls HC.

 

// Krister Holmgren

 

Foto: Bror Rosenback