Inför Hudiksvalls HC vs Väsby

En seriesuverän tar emot Väsby Hockey på söndag. En stor favorit som hitintills har motsvarat de högt ställda förväntningarna. För hur ska man annars förklara tolv av tolv möjliga poäng efter fyra omgångar och med den imponerande målskillnaden 17-2.

 

Hudiksvalls HC var namnet. En storklubb i ATG Hockeyettan Östras mått mätt och ett lag som tidigare i våras fick smak på allvar för Allsvenskt kval. De tog sig hela vägen till den Allsvenska kvalserien och med tanke på hur starkt laget har startat även denna säsong, så känns det inte otroligt att laget hamnar där även våren 2020.

 

Denna gigant väntar alltså Väsby Hockey i Glysishallen på söndag. Det blir ett eldprov för Väsby som fram till mötet är obesegrade efter full tid i hela elva raka matcher, försäsongen inräknad. Det är ett starkt facit och starka måste Väsby vara även på söndag för att man ska kunna hålla denna fina svit intakt.

 

Johannes Nilsson var i onsdags med och bar fram Väsby till en seger mot Segeltorp. I en inte alltför imponerande Väsbyinsats stod han ut och visade prov på vackert och sevärt spel där passningarna allt som oftast satt där de skulle. Jag har tagit några ord med Johannes inför söndagens tuffa match och hans tankar inför den samt lite annat kan ni läsa här.

 

Hej Johannes! Det blev tre poäng i onsdags mot Segeltorp och du firade stora triumfer matchen igenom tycker jag. Hur kändes det själv där ute?

– Tjena! Jo, men jag tyckte det kändes bra ändå, skapade mycket men borde gjort något mål också.

 

Vad har du annars att säga om insatsen som helhet? Vad gjorde vi bra respektive mindre bra?

– Vi spelade riktigt bra offensivt, vi skapade mycket och tycker vi borde gjort fler än fyra mål. Men defensiven glömdes bort lite då och då, vi släppte mycket 2-1 mot oss, så det är någonting som vi måste jobba bort. Möter vi ett bättre lag så slutar det kanske inte med att vi tar hem 3 poäng en sådan dag.

 

Det blev en tuff vecka med match mot Huddinge i måndags och sedan Segeltorp i onsdags. Kändes det i kropparna och huvudena efter matchen igår och tycker du att det påverkade vår insats i onsdags?

– Nej, det tycker jag inte det gjorde. Två matcher på tre dagar ska vi klara av utan problem enligt mig.

 

En skada och operation höll dig borta från hockeyn under stor del av våren och sommaren och du spelade endast två träningsmatcher innan premiären. Hur känns kroppen nu så här fyra omgångar in i seriespelet?

– Ja, men exakt, ryggen som jag opererade känns bättre och bättre för varje dag. Kroppen i sig blir bara starkare för varje träning/ match som går.

 

Hur tycker du din egen form känns nu om du ska jämföra med hur du avslutade fjolårets säsong?

– Formen känns helt okej. Jag kommer in i det mer och mer tycker jag, har en bit kvar tills jag är där jag avslutade förra året. Men det kommer!

 

Hudiksvalls HC väntar nu på söndag i Glysishallen. Vad är dina tankar inför det motståndet?

– Hudiksvall har varit bra de senaste åren lika som oss, så det är klart att de blir en bra och rolig match.

 

Vad tror du att vi framförallt behöver vara noggranna med i vårt spel då?

– Det är det vi inte gjorde bra i onsdags, vi får inte slarva i egen zon och inte släppa så många kontringar mot oss.

 

Var det något speciellt i deras spel under fjolåret som var bra och som du tycker vi speciellt behöver se upp för på söndag?

– Nej, det tycker jag inte!

 

Slutligen Johannes, hur går det på söndag och vad fäller avgörandet?

– Vi vinner med två mål och special teams blir avgörande!

 

// # 95 Johannes Nilsson

 

Söndagens motståndare har släppt in två mål hitintills i seriespelet och hälften av dem, alltså ett mål, släppte laget in när de under fredagskvällen vann en tajt match borta mot Visby/Roma med 2-1. Vad Hudik tyckte om den insatsen och hur de ser på sig själva i år har jag luskat i och till min hjälp har jag tagit poängspelaren Henrik Marklund. Så här lyder hans omdöme om Hudiksvall i år.

 

Hej Henrik! Ni har precis besegrat Visby/Roma på bortais med uddamålet, 1-2. Vad har du för summering att lämna från matchen?

– Visby kom ut hårt som väntat och tog taktpinnen, sedan andra och tredje tog vi över och gjorde det som krävdes.

 

Vad var det som fällde avgörandet i matchen som du ser på det?

– Bra målvaktsspel och tålamod!

 

Med tanke på långresan ni gjorde neråt och långresan det blir hemåt under lördagen. Du tror inte att det faktumet gör att det blir problem för er att tända till på söndag nu?

– Nej, vi är vana vid långa resor så det ska inte påverka oss så speciellt mycket.

 

Ni har rivstartat seriespelet nu med fyra raka segrar och hela 17-2 i målskillnad. Hur bra är ni i år egentligen? 

– Känslan är att vi är riktigt vassa i år också, vi har bra spelare på alla positioner och ser fram emot att se hur det utvecklar sig över tid.

 

Ni var ju i stort sett överlägsna även under fjolåret i grundserien. Om du ska försöka jämföra årets lag mot fjolårets, vad ser du för likheter respektive skillnader? 

– Mycket som är annorlunda i och med att vi spelar på annat sätt än förra året, men truppen känns lika slagkraftig. Och vi har helt klart ett spelsätt som är mer offensivt i år

 

Väsby Hockey väntar er nu alltså på söndag. Vad är dina tankar inför det mötet? 

– Ja, vi ser fram emot fighten och dessa matcher kommer vara tuffa.

 

Vad känner du till om oss och vad tyckte du kännetecknade oss under fjolåret? 

– Tycker Väsby hade bra kontringsspel och bra fart förra säsongen.

 

Med det i åtanke, är det något speciellt i ert spel ni behöver tänka på då när vi står för motståndet? 

– Vi kommer fokusera framförallt på vårt eget spel och det är tanken mot alla lag.

 

Slutligen Henrik, hur går det nu på söndag och vad kommer att bli avgörande?

– Vi vinner!!

 

// # 20 Henrik Marklund – Hudiksvalls HC

 

Matchen på söndag livesänds på nätet och länken till sändningen finner ni här:

https://live.hockeyettan.se/live/18079

 

// Krister Holmgren