Väsby vann borta mot Hudik!

Väsby Hockey blev första lag att ta poäng mot Hudiksvalls HC. Men laget tog inte bara poängen de hade med sig efter ordinarie tid. För i sudden death avgjorde nämligen lagkaptenen Christoffer Gozzi när han i ett friläge trädde upp pucken i krysset och tog bonuspoängen hem till Upplands Väsby. 

Vår jämnaste insats hittills i serien, känns positivt säger tränare Viktor Tuurala. Vi kommer ut bättre, ställs dock inför utmaningar under matchen, men vi kör på och hittar tillslut svar! Vi får ändå se det som bra två poäng.

 

Det såg ett tag ut som att två nollor skulle spräckas för Väsby Hockey i det svåra bortamötet mot Hudiksvalls HC. Underläge med 2-1 med mindre än fyra minuter kvar av matchen i Hälsingland och därtill hade hemmalaget trätt in ledningspucken i numerärt överläge vilket är det första som Väsby släppt in i det momentet i seriespelet.

 

Men då i det prekära läget fick Väsby till det enda som inte hade fungerat under eftermiddagen i Glysishallen, nämligen spel i numerärt överläge. Det som tidigare varit så tafatt och hafsigt i matchen blev till slut rakt och distinkt. Christoffer Gozzi hittade fram med pucken genom slottet till backen Oliver Horrsell. Oliver måttade, siktade och sköt sedan in kvitteringen till 2-2 via ribban.

 

Men grunden till poängen kan man säga lades redan från starten. Väsby mätte sig nämligen väldigt bra med hemmalaget och faktum var att redan den första perioden gick på poäng till Väsby även fast det var delad ledning efter densamma.

 

Hudiksvall tog ledningen i en dråplig situation där Väsbys backar inte kunde enas över om vem som skulle rensa pucken. Istället hoppade pucken fram till hemmalagets Jesper Wiberg som i fritt läge dock inte överlistade Edvin Olofsson. Istället studsade pucken från Olofssons benskydd till ena skridskon på Anton Rask som stod och kämpade för att nå returen nära mål. Därefter studsade pucken tillbaka mot mål och förbi Olofsson vilket tog Hudiksvall till ledningen.

 

Men Väsby skulle ändå få sin rättmätiga kvittering innan perioden var till ända och det efter ett riktigt vackert mål där framförallt passningen från Mikael Lengmo var läcker värre. Den satte han nämligen bakom sin egen rygg perfekt fram till Jesper Kemi som var kall i ögonblicket när han väntade ut målvakt Åkerlund innan han vispade in 1-1 i krysset med en backhand.

 

I mittakten fick Väsby ett gyllene läge att ta ledningen i matchen när man fick spela i över minuten i spel fem mot tre. Men här tog trubbigheten över och laget fick inte alls till spelet i överläget.

 

När hemmalaget sedan fick spela i överläge visade laget Väsby hur det skulle gå till. Ett vräkande skott från backen Erik Flood styrdes strax framför mål in av Hugo Enock och tog Hudiksvall till ledningen för andra gången i matchen.

 

Den ledningen spelade laget sedan mest bara på i den sista perioden. Hudik tätade till ytorna riktigt bra och Väsby fick svårt att skapa längre anfall vilket var något som laget ändå var rätt bra på i början av matchen.

 

Istället var det utvisningar som till slut fällde Hudiksvall. När Väsby höjde tempot i desperationens förtecken kom utvisningar när hemmalaget hamnade aningen på efterkälken.

 

Väsby blev allt bättre i sina försök och till slut kom sedan så läget jag redan berättat om. Gozzi med passningen fram till Horrsell och poängen var fixad.

 

Men Väsby ville mer. Laget fortsatte att trycka på och fick även med sig en utvisning in till övertiden. Den omsattes inte till mål utan det föll istället dryga två minuter senare. Dagens födelsedagsbarn Elliot Lorraine (25 år – grattis!) fick pucken längs med vänsterkanten och utmanade en mot en. Han drog sedan åt höger men istället för att försöka gå runt sin bevakare spelade han pucken bakåt. Där kom Christoffer Gozzi farandes med hög fart, åkte sig fri och i friläget var han iskall. Pucken gick rakt upp i krysset och sedan blev det kramkalas när Väsby fick fira att två poäng var bärgade.

 

 

Grisligan

Tre grisar ges lagkapten Christoffer Gozzi. Han var stabil matchen igenom och fick därtill krydda sin fina insats med att spela fram till kvitteringspucken och själv skjuta in segerpucken.

 

Två grisar tilldelas målvakt Edvin Olofsson. Han var lugn och trygg, gjorde två-tre större räddningar och var absolut en bidragande faktor till att Väsby lyckades vinna till slut.

 

Sista grisen ges till Jesper Kemi.  Lysande i alla boxplay och centrade Väsbys kanske främsta formation för kvällen som var den med Anton Rask och Manfred Ehlers vid sin sida.

 

I övrigt var det rakt igenom solida insatser från Väsbyspelarna. Ingen nämnd men heller ingen glömd.

 

// Krister Holmgren

 

Foto: Arne Rundlöf