Inför Tranås – BHC

Ikväll åker våra boråsare på bortamatch för att ta sig an Tranås. Nedsläpp kl. 19:00 i Stiga Arena. Matchen går att köpa och livestreama här och ni kan följa liverapportering via Swehockey här.

Såhär säger huvudtränare Janne Ericson om kvällens match:

Hur är känslan i laget?
Vi gör en helt okej match senast trots att jag tycker att vi kan prestera bättre. Moralen i laget är hög och vi är med och krigar in i det sista i alla matcherna. Vi har bjudit upp till bra spel och vågat göra det matcherna igenom. Vi tar för oss mer och mer i den här serien. Lite oroande med skadeproblem i laget bara, men det är bara att gilla läget och gör det bästa utav saken.

Vad vet du om motståndet?
Tranås är tippat att gå till AllEttan av många och var med i kvalserien till Allsvenskan förra säsongen. De har startat seriespelet bra och har 10 poäng efter 5 matcher. Det är ett lag med många duktiga offensiva spelare och det är lag som vill spela hockey med mycket puckinnehav och är skickliga på det.

Vad är dina tankar om matchen?
Jag tror på en fartfylld match med två lag som vill spela ishockey. För oss gäller det att vara med från start och våga ta initiativ direkt i inledningen av matchen. Spelet utan puck är viktigt. Att vi fortsätter att vara aggressiva över hela banan och ligger extremt nära i dem i försvarszon. Som alltid gäller det att vi är noggranna när målchanser dyker upp och vara effektiva där.

Läget i laget?
Adam Höglund i målet och vi kommer till spel med 6 backar och 4 kedjor.

Saknas gör:
Gustav Jonsson, som ej återhämtat sig än efter en lätt hjärnskakning,
Joonas Huovinen skadad
Christoffer Häggblad vilar
Hugo Bäckman-Ulmgren vilar