Väsby tog säker seger mot Strömsbro!

Tre mål inom loppet av två minuter i den sista perioden gav Väsby andrum. Målen var retroaktiv utdelning från många missade lägen tidigare i matchen och gjorde så att Väsby drog iväg från 3-2 till 6-2. Till slut kunde Väsby defilera sig fram till slutsignalen. 

– Stabil insats, vi är starkare rakt igenom, och gör det som krävs säger tränare Viktor Tuurala. Direkt när de kan känna lite vittring, svarar vi med två mål, och det är viktigt. Tre pinnar!

 

Väsby gör ikväll kanske sin bästa första period på hemmais hitintills i seriespelet. Det kanske inte var sprudlande men det var framförallt stabilt. Ett formstarkt Strömsbro med två raka segrar i ryggen hade i princip inget alls offensivt att komma med under matchens första tjugo minuter. Väsby hade säkring hemåt och såg hela tiden till att sätta gästerna under press så att de aldrig kunde bygga upp farliga anfall från egen zon.

 

Offensivt hade Väsby en beskärd del av lägen och redan i den tredje minuten var Fredrik Falk millimetrar ifrån att ta Väsby till ledningen efter att Christian Holmblad hittat honom vid den bortre stolpen med en helt öppnande passning. Tyvärr för såväl Falk som ”Homer” så var stolpen i vägen för ledning i matchen.

 

Christian Holmblad som idag var på ett härligt spelhumör skulle dock bjuda på lite mer hockeygodis några minuter senare. Det när han bakom offensivt mål spelade pucken tillbaka mot den första stolpen och där stod Pontus Karlsson. Som med en backhand kunde lägga in pucken i helt tom kasse eftersom Strömsbros målvakt Alexander Flink förväntade sig att Holmblad skulle gå runt köksvägen.

 

I mittakten var dock Alexander Flink mer på alerten. Faktum är att han då allt som oftast hamnade i händelsernas centrum. Väsby såg nämligen till att peppra honom med avslut och många av skotten avslutades dessutom med farliga styrningar. Men Flink stod pall för det mesta förutom i den andra minuten då han fick vittja nätet för andra gången under kvällen. Det när Johannes Nilsson i numerärt överläge hittade en lucka i hans bortre nätmaskor.

 

Men Väsby borde ha dragit iväg mer i målprotokollet än vad som nu blev fallet. Istället blev Väsby lite för framtunga där alltför många ville fylla på och avgöra tillställningen. Strömsbros så beryktade förstaformation som hade varit ganska så osynliga i matchen, fick så helt plötsligt ett läge när Väsby gått bort sig offensivt sett. De stormade fram i ett tre mot ett läge och till slut fick målkungen Joakim Axman ett fritt läge. Det är inte en spelare man vill ska få lägen och det visade han om inte annat när han träffade krysset bakom Linus Ryttar och helt plötsligt var det reducerat och ordentlig match igen.

 

Men strax innan periodvilan fick Väsby lite andrum när Felix Dahlgren krigade in 3-1. Ett livsviktigt mål inför periodvilan och för förarbetet stod såväl Elliot Lorraine men framförallt Nick Hedemyr vars avslut var stenhårt och det var på den returen som Felix hann först fram på.

 

I den avslutande akten kom gästerna ut piggt. De anföll med en aggressivitet man tidigare i matchen inte sett tillstymmelsen till. Väsby såg aningen konfunderade ut och schabblade lite med pucken i den egna zonen vilket gjorde att Strömsbro fick några längre anfall till en början.

 

När Väsby sedan drog på sig en utvisning i den sjunde minuten tog det inte längre än halvminuten innan ännu en reducering hade fallit. Ett ”höstlöv” var det även som damp in bakom Linus Ryttar som inte kunnat se pucken innan den satt i nätet bakom honom.

 

Väsbys svar kom dock lyckligtvis näst intill per omgående. I nästa utvisning som drabbade Strömsbro var Nick Hedemyr skoningslös när han elegant höll in skottet, rundade sin back innan han nöp in 4-2.

 

Om inte det var spiken i kistan så hamrades den om inte annat in mindre än två minuter senare. Pontus Karlsson åkte sig fri och Fredrik Falk hittade elegant fram med pucken. I friläget var Pontus iskall när han gick åt höger men satte pucken i dragningen längs med isen och mellan benen på målvakten.

 

Sjutton sekunder senare kom 6-2 av bara farten. Felix Dahlgren grävde fram pucken från egen zon, tog hand om den i mittzon. Sedan spelade han fram pucken till andra sidan och till Nick Hedemyr. Nick tackade och bjöd sedan tillbaka med en perfekt backhandspassning till Felix som strax framför mål lade klubban till och styrde in pucken rakt upp i nättaket.

 

Game, set and match!

 

Sammanfattningsvis så blev det till slut en säker seger även fast matchen blev onödigt spännande sett till att Väsby redan borde ha avgjort den under mittakten. Men de rättvisa målen spelades in i den sista istället och gav till slut ungefär de siffror som speglade matchbilden rätt väl.

 

 

Grisligan

Tre grisar ges till ständigt ettriga Felix Dahlgren. Han jobbade och han slet och fick dessutom äran att göra två mål.

 

Två grisar tilldelas ännu en tvåmålsskytt vilket var Pontus Karlsson. Pontus var på hugget ikväll och var även inblandad i Väsbys andra mål då han agerade framspelare åt Johannes Nilsson.

 

Sista grisen ges till sprudlande Christian Holmblad.  Han bjöd på passningar till både höger och vänster och att det endast blev mål på en av dessa kan inte annat än ineffektiva lagkompisar i kombination med vasst målvaktsspel från Strömsbros målvakt förklara.

 

Särskilda omnämnanden vill jag slutligen skänka till Jonathan Rodensjö, Oliver Horrsell, Nick Hedemyr samt till Johannes Nilsson som jag tycker höjde sig aningen över mängden.

 

Nu väntar en spelledig helg för Väsby som om en vecka tar sig till Tyresö för att där ta sig an Hanvikens SK.

 

// Krister Holmgren

 

Foto: Bror Rosenback