”Det kommer att vara en nyckel i matchen”

Efter en veckas uppehåll är det äntligen match igen – en toppmatch i Liljas Arena, där Nybro Vikings (tvåa i Hockeyettan) ställs mot tabellfyran Tranås AIF. Det skiljer endast en poäng mellan de båda lagen – men Vikings har en match mindre spelad. Tranås förlorade sin senaste match med 4-2 mot HC Dalen, medan Vikings har fem raka vinster.

Datum: Onsdag den 9 oktober.
Nedsläpp: 19.00.
Arena: Liljas Arena.
Domare: Robin Karlsson.
Biljetter: Köp din biljett här!
Livesändning: Se matchen live här!

Huvudtränare Mikael Tisells tankar inför matchen:

En hel vecka sedan senaste matchen, hur har träningen med laget sett ut sedan dess?

– Träningen har varit bra och killarna har sett fräscha ut.

Har det varit till er för- eller nackdel att det är en vecka sedan spelad match?

– Det har varit bra för vår del och passat oss bra med tanke på att vi har haft några spelare skadade. Hade vi haft match i helgen, hade exempelvis inte Alfred kunnat vara med och spela, men nu är han pigg igen och kommer vara med i morgondagens match. Det är härligt!

Vad har ni för koll på Tranås?

-Tranås är i allra högsta grad med i topp fem och de har många skickliga spelare.

Vad behöver ni göra i morgondagens match?

-Vi måste göra en jäkligt bra match imorgon. Vi har ganska bra koll på alla lagen och de flesta lagen, liksom Tranås, spelar pressande och vi måste klara av att vinna mot deras pressande system. Tranås har varit bra i powerplay och det måste vi möta upp. Sedan är det alltid bra om någon utav killarna kliver fram och hjälper laget.

Vad tar du med dig utav det som ni gjorde bra i förra matchen mot Kallinge/Ronneby IF?

-I förra matchen var vårt försvarsspelet bra och det var bra sett över 60 minuter. Jag hoppas att vi i morgondagens match ska vara mer farliga framåt och att fler enheter kliver fram offensivt. Det kommer att vara en nyckel i matchen mot Tranås.

Lycka till i morgondagens match!

-Tack så mycket!