Inför Hanviken vs Väsby

Ett pånyttfött Hanvikens SK väntar Väsby Hockey på onsdagskvällen. Det är ett södergäng som efter några mindre bra insatser i inledningen av serien nu andas morgonluft. De verkar ha hittat sitt för vad ska man annars beskriva fredagens poäng på bortaisen mot erkänt hemmastarka Visby/Roma. Starkt är inte än betyget efter den insatsen.

 

Laget tränas i år av forna Väsbytränare Mikael Erdtman och han har framförallt styrt upp lagets försvarsspel vilket under fjolåret var lagets akilleshäl. En annan sak som laget gjort bra på sistone är förmågan att jobba hårt för varandra vilket sånär tog laget till tre poäng i fredags. I den sista perioden var laget modiga, satte en hög press på gotlänningarna och låg faktiskt närmast ett segermål i den sista perioden. Med det sagt torde Väsby vara förvarnade över vad som komma skall i Tyresö Ishall onsdag kväll.

 

Laget leds offensivt av två fyrtorn i form av Charlie Ahlberg men framförallt av lagkaptenen Felix Liljegren. Denna dynamiska duo sänkte faktiskt Väsby för två säsonger sedan när laget som nykomling slog tillbaka Väsby i Tyresö med hela 5-1. Jag har inför matchen tagit några ord med Felix vars tankar inför drabbningen låter så här.

 

Hej Felix! Det är dags för omgång sju av grundserien och er form är stegrande. Hur skulle du vilja beskriva känslan i Hanviken inför kommande match?

– Hej Krister. Känslan är god tycker jag, bra känsla i laget efter senaste matcherna.

 

I Visby mot Visby/Roma gjorde ni en storstilad insats och tog en poäng via 0-0 efter full tid. Hur skulle du vilja summera den matchen?

– Jag tycker att vi gör en bra match mot Visby. Vi kliver ut med vetskapen av att dom kommer äga stora delar av matchen och ha mycket puck men vi följer våran gameplan i 60 minuter och får med oss 1 poäng.

 

Ni vann i sudden mot Hammarby och tog poäng av Visby/Roma samt spelade där innan jämnt borta mot Vallentuna. Vad är det som fungerar bättre i ert spel nu kontra tidigare?

– Vi har spelat med ett större tålamod i spelet och vart starka i egen zon och framförallt framför egen kasse.

 

Hur skulle du vilja beskriva Hanviken hösten 2019 och vad är utmärkande för er?

– Hm, förra året sa jag nog att vi var ett ungt och hungrigt gäng som kommer åka mycket skridskor och det är nog likadant i år med skillnaden att vi är mer strukturerade och samspelta än fjol. Sen har vi nog ökat lite i ålder också…

 

Väsby Hockey väntar er nu på onsdag. Vad är dina tankar inför det mötet?

– Att det kommer bli tufft! Förra året hade vi det tufft mot Väsby men som jag sade tidigare så är vi mer förberedda för matcherna i år.

 

Vad känner ni till om oss i år och kommer ni att försöka anpassa ert spel inför det?

– Kommer inte ändra någonting i vårt eget spel, vi vet att Väsby är puckskickliga och har många bra spelare men så det gäller att vara redo för match imorgon!

 

Vilka i ditt gäng tycker du klivit fram på sistone och som du tycker att vi i publiken ska kika in lite extra?

– Charlie Ahlberg! En stor spelare som spelar med fart och hårt spel.

 

Du är med och leder laget, dels via att vara lagkapten men även genom att vara en ledare på isen. Hur känns den egna formen?

– Tycker den känns bra. Skapat många chanser med lite snål utdelning, får hoppas att det släpper nu på onsdag.

 

Varför tror du att ni återigen kommer att göra en bra match på onsdag?

– Jag hoppas vi kan hålla i det vi har haft dom senaste matcherna och bygga vidare på det. Då har vi alla chanser att ta 3 poäng!

 

Slutligen Felix, ett experttips tack inför matchen och vad fäller avgörandet?

– Det laget som har mest tålamod och orkar följa sin spelidé!

 

// # 54 Felix Liljegren – Hanvikens SK

 

Väsby åker till Tyresö med full matchtrupp och denna är ju kryddad med två nykomlingar i form av lånet från AIK i backen Jonathan Asplund samt så senaste förvärvet Leonard Forselius. Dessa två var alltså inte med senast Väsby spelade och då hette en av hjältarna Pontus Karlsson. Jag har inför mötet tagit några ord just Pontus. Han gjorde då två mål där bland annat 5-2 målet var direkt avgörande. Varför han och Väsby inte kommer att slå av på takten bara för att laget gått bra i början av serien förklarar han så här.

 

Hej Pontus! Säsongen har startat väl för oss och du klev fram riktigt ordentligt senast med två gjorda mål mot Strömsbro. Hur känns allt inför onsdagen?

– Hej Krister! Det känns bra! Jag känner att jag har hittat en bra kemi tillsammans med Rodensjö och Holmblad.

 

Vi har faktiskt inte förlorat efter full tid under hela försäsongen samt nu sex omgångar in i grundserien. Varför är vi så svårslagna enligt dig?

– Jag tror att vi är så svårslagna på grund av våran moral. Alla i gruppen vet att det krävs stenhårt jobb i 60 minuter och ibland ännu mer.

 

Du missade ju några matcher i början av serien p g a skada men nu verkar du verkligen vara i fullt slag igen. Känns allt i kroppen och hur känns formen?

– Kroppen känns väl okej. Men det är väldigt sällan man är helt 100%. Man får göra det bästa av situationen.

 

Hanviken väntar oss nu på onsdag. Ett gäng som pressade Visby/Roma till en förlängning genom stenhårt arbete. Varför kommer vi att jobba lika stenhårt på onsdag kväll?

– Vi kommer inte underskatta något lag i den här serien. Vi kommer gå in med samma inställning oavsett vilket lag som står på andra sidan.

 

Det är ju annars lätt att en viss falsk trygghet smyger sig in när man möter ett lag som ligger i botten av serien. Varför kommer vi inte att drabbas av den och hur undviker man det?

– Vi kommer vara ödmjuka inför uppgiften. Det är den största nyckeln till framgång.

 

Känner du annars till något om onsdagens motstånd?

– Jag känner väl inte till så mycket om Tyresö men vet att dem har en bra moral och några skickliga spelare.

 

Slutligen Pontus, varför förlänger vi sviten på onsdag och på vilket sätt ska du gå i bräschen för det?

– Vi förlänger sviten genom hårt jobb. Jag kommer att bidra med fart och energi!

 

// # 74 – Pontus Karlsson

 

För er som inte åker norrifrån till Tyresö så finns alltid möjlighet att se matchen live via nätet. Länken till sändningen finner ni här:

https://live.hockeyettan.se/live/20714

 

// Krister Holmgren