sön 16 feb Slut
Hockeylag LND 3
Hockeylag FOR 2
sön 16 feb Slut
Hockeylag SUR 0
Hockeylag KUM 1
sön 16 feb Slut
Hockeylag NYK 2
Hockeylag KPN 1
sön 16 feb Slut
Hockeylag HIF 2
Hockeylag SEG 1
sön 16 feb Slut
Hockeylag WIN 6
Hockeylag STR 1
sön 16 feb Slut
Hockeylag SHC 2
Hockeylag HAN 5
sön 16 feb Slut
Hockeylag KAL 4
Hockeylag ORN 5
sön 16 feb Slut
Hockeylag LEJ 1
Hockeylag AIF 6
sön 16 feb Slut
Hockeylag BOD 3
Hockeylag HHC 4
sön 16 feb Slut
Hockeylag KIR 3
Hockeylag OIK 5
sön 16 feb Slut
Hockeylag PIT 3
Hockeylag LIN 1
sön 16 feb Slut
Hockeylag TEG 3
Hockeylag BHF 5
sön 16 feb Slut
Hockeylag KRIF 5
Hockeylag GRU 2
sön 16 feb Slut
Hockeylag SIK 1
Hockeylag NYB 5
sön 16 feb Slut
Hockeylag MAR 3
Hockeylag HAH 1
sön 16 feb Slut
Hockeylag TYR 3
Hockeylag BOR 1
sön 16 feb Slut
Hockeylag MRM 2
Hockeylag DAL 4
sön 16 feb Slut
Hockeylag HLS 1
Hockeylag KLR 7
sön 16 feb Slut
Hockeylag VSB 4
Hockeylag VBK 0
ons 19 feb 19:00
Hockeylag KLR -
Hockeylag MRM -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag KUM -
Hockeylag NYK -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag FOR -
Hockeylag SUR -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag MAL -
Hockeylag LND -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag PIT -
Hockeylag KIR -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag TEG -
Hockeylag BOD -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag STR -
Hockeylag SHC -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag SEG -
Hockeylag WIN -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag ESK -
Hockeylag HIF -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag VHC -
Hockeylag ORN -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag LIN -
Hockeylag BHF -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag OIK -
Hockeylag VSB -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag HHC -
Hockeylag VBK -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag GRU -
Hockeylag SIK -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag HAH -
Hockeylag KRIF -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag NYB -
Hockeylag MAR -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag VRH -
Hockeylag TRO -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag TRA -
Hockeylag HUD -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag DAL -
Hockeylag TYR -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag BOR -
Hockeylag VIM -
tor 20 feb 19:00
Hockeylag LEJ -
Hockeylag KAL -

Tre nya Väsbypoäng i Tyresö!

Det blev lite av en dag på jobbet när Väsby slog tillbaka Hanvikens SK med 1-3. Hemmalaget stretade dock emot riktigt bra i den andra perioden men i den sista perioden var Väsby riktigt stabila och gav aldrig hemmalaget någon chans att komma tillbaka in i matchen igen. 

Vi åker berg och dalbana i prestationen under första två perioderna, har inte tillräckligt med konsekvens i kvaliteten säger tränare Viktor Tuurala. Vi putsar till det på ett bra sätt i tredje och tre pinnar hem ändå.

 

Man kan sammanfatta Väsbys insats i Tyresö Ishall med en helt okej första akt. Relativt svag andra men en väldigt fin avslutande period där Väsby stängde ner Hanviken i princip totalt. Man kan även säga att ett aningens slumpartat 1-2 mål gav Väsby det andrum laget behövde inför sista perioden och när utökningen till 1-3 satt redan i sista periodens andra minut så var poängen i hamn.

 

Det är också den sista periodens fina spel som Väsby tillsammans med de tre poängen främst kan ta med sig från tillställningen. Den var solid, rejäl och Hanviken hade knappt en chans värd namnet. Det blev då ett i princip omöjligt uppdrag för hemmalaget att komma ikapp och hade Väsby varit lite mer distinkta i avsluten skulle siffrorna även ha runnit iväg.

 

Men lika dominanta var Väsby inte till en början. Ledningen tog man dock redan i matchens tredje minut när debuterande backen från AIK, Jonathan Asplund med en skottpassning via en hemmaklubba hamnade rätt i gapet på Elliot Lorraine. Elliot var vaken, snurrade runt och knäppte in pucken via stolpen.

 

Annars var det rätt tamt med chanser men Väsby växte ändå med periodens tickande minuter och avslutningen var positivt där en utökning i målprotokollet aldrig kändes långt borta.

 

Mittakten blev dock en helt annan historia att berätta. Här byttes chanser om vartannat inledningsvis men ju längre perioden led desto mer tog hemmalaget över handlingarna på isen. Hanviken satte en större press mot Väsbys backar och inte tillräckligt resoluta aktioner i den egna zonen i kombination med fysiskt hemmaspel gjorde att en kvittering kom allt närmare.

 

Att den sedermera efter drygt halva spelade matchen även kom var knappast en överraskning sett till matchbilden. En fin passning från backen Pelle Carlsson hittade fram till Joel Ahlin som utan markering tryckte in pucken vid sidan om Edvin Olofsson som var helt utan chans på avslutet.

 

Dryga tre minuter senare kom målet som återigen fick matchbilden att skifta. Något turligt måste man även säga att det kom eftersom målskytt Felix Dahlgren satte det med en enhands backhand. Målvakt Hugo Edlund som hade storspelat tidigare i matchen kan inte var nöjd med att släppa in det målet men det gav Väsby den vind i seglet laget hade saknat där innan.

 

För resterande minuter av perioden efter ledningsmålet blev ändå en klar förbättring för Väsbys del och när det sedan fortsatte i samma anda redan per omgående i den sista, var känslan god. Inte blev den sämre av att Christian Holmblad redan i princip då per omgående, med en läcker passning när han ensam mot tre Hanvikenspelare, hittade fram med en passning mellan benen hans närmsta bevakare. Den passningen hamnade i gapet på en framstörtandes Martin Liljekvist och som med en distinkt handledare satte sitt första Väsbymål för säsongen och Väsbys tredje för kvällen.

 

Målet blev direkt avgörande för sedan stängde Väsby ner hemmalaget totalt. Det blev heller inte svårare när Hanviken i den sista perioden drog på sig fyra utvisningar vilket gjorde att Väsby stundtals parkerade i deras zon.

 

Spelglädjen var då stundtals stor hos Väsby och chanserna uppenbarade sig men alltför lekfullt spel gav inga fler mål. Men viktigast var ändå att laget aldrig gav Hanviken en möjlighet att närma sig i målprotokollet och det blev till slut en säker seger även fast segermaskinen hostade en del i mellanakten.

 

Grisligan

Det sprudlade inte direkt om Väsby ikväll men en som ständigt har fart under skridskorna är Pontus Karlsson. Han var inblandad i det mesta som hände offensivt för Väsby och ges tre grisar från insatsen.

 

Två grisar tilldelas Felix Dahlgren som förutom att vara konstant pigg även gjorde det så viktiga 1-2 målet, om än att det spelades in aningen turligt.

 

Sista grisen ges till kolugna målvakten Edvin Olofsson som var säkerheten själv och aldrig gav Hanviken någon väg in i matchen när de tryckte på som bäst i den andra perioden.

 

Särskilda omnämnanden vill jag slutligen skänka till Christian Holmblad vars sista perioden var vacker att skåda. Till initiativrika Fredrik Falk, stabila Martin Liljekvist och till forwardsduon Elliot Lorraine och Jonathan Rodensjö som jag tycker höjde sig något över mängden.

 

// Krister Holmgren

 

Foto: Arne Rundlöf