5-2 seger borta mot Hanhals

Efter sex matcher med lika många förluster kom så äntligen första segern för Tyringe när man igår besegrade Hanhals IF på bortaplan med 2-5 efter periodsiffrorna 1-3, 0-0 och 1-2. Och stor matchvinnare för Tyringe blev Oliver Tornerefelt som stoppade 41 av 43 skott.

Tyringe gör matchen första mål, går tidigt upp i en tremålsledning, tvingar Hanhals att byta målvakt. Några faktorer som fick nerverna att släppa i laget och istället ge välbehövlig energi till spelarna.

Under första perioden skjuter Tyringe sex skott och av dem går tre i mål vilket ger en 50 % utdelning på skotten i perioden.

Jocke, 1-3 efter första perioden, hur tycker du resultatet i perioden speglar matchen så långt?

– Jag tycker det speglar perioden rättvist. Det är vi som tar kommandot i matchen spelmässigt.
– Och 1-3 är en betalning som vi inte fått med oss innan. Det ger effekt.

100 % i BP

I andra perioden skjuter Hanhals 20 skott och här kliver matchvinnaren Oliver Tornerefelt fram ordentligt och stoppar alla skotten. Tyringe drar på sig tre stycken tvåminutersutvisningar som dem klarar av och behåller sin ledning inför sista perioden.

Ikväll är ni 100 % BP. Hur såg spelet ut i den spelformen?

– Spelet var uppoffrande och rejält. Vi ger oss chansen att rida på energivågen inför 3:e perioden

Inför den så tidigare under säsongen svaga sista perioden har Tyringe ledningen med 1-3. Men istället för att darra så går Tyringe ut och vinner perioden och där Erik Kurtz och Ludvig Adamsen får näta för första gången i Tyringetröjan.

När kände du/ni att detta kan gå hela vägen?

– Vi kände oss starka och trygga redan från början av 3:e perioden. Med självförtroende och energin så vågade vi spela ut hela vägen och höll oss till gameplan fullt ut, avslutar Jocke Andersson.

Tyringes mål: #28 Simon Morberg, #15 Kevin Ericson, #64 Ludvig Adamsen och #Erik Kurtz