FÖRLUST INFÖR STORPUBLIK

1112 personer hade under onsdagskvällen letat sig till Lejonkulan för att se när Borås hade match mot Troja. En match där man efter första perioden kunde tro att det skulle bli en relativt jämn tillställning. Första perioden från Borås håll var nämligen välspelad och vi hade en hel del chanser, det hade likväl kunnat stå lika på tavlan. Men sedan hände något. Det var som att luften gick ur när Troja tidigt in i den andra perioden ökade på ledningen med 1-4. Och det var inte slut där. Det stod 1-5 på tavlan när vi gick till pausvila inför den tredje perioden. Trojas lycka med att få in pucken i mål höll i sig även i den perioden då de fortsatte att öka på ledningen. Och de slutade inte förrän det stod 2-9 och matchen var slut.

Slutresultatet speglar inte direkt matchen då vi hade många chanser och kunde sätta press på Troja. Men Troja är ett alldeles för skickligt lag när vi gör våra misstag och då hinner vi knappt inte blinka innan det smäller till. Så Troja förvaltade våra misstag precis så som man förväntar sig att ett topplag ska göra. Så med facit hand, färre misstag från vår sida, så hade slutresultatet troligen varit helt annorlunda.

– Stundtals bra spel i anfallszon. Men det finns en del att jobba med i försvarzon. Man kan inte ge ett lag som Troja så stora ytor att spela på. Sedan måste vi bli tuffare i närkampsspelet samt framför båda målen. Vi tar helt enkelt lärdom av denna matchen och tar nya tag på fredag, säger assisterande tränare Petri Mylläri efter matchen.

Slutresultat: 2-9 (1-3, 0-2, 1-4)
Skott på mål: 37-36
Utvisningsminuter Borås: 2 min
Utvisningsminuter Troja: 6 min (3 x 2 min)
Domare: Morgan Claesson
Publiksiffra: 1112

Målskyttar och assister:

Första perioden:
1-2 Roman Andrejev (Martin Karlsson)

Andra perioden:
Inga mål av Borås. Efter den andra perioden stod det 1-5.

Tredje perioden:
2-8 Henrik Eriksson (Oscar Ribbnäs)

Nästa match spelas redan nu på fredag. Då åker Borås till Jönköping (Norrahammar) för att kriga om poäng mot HC Dalen. Nedsläpp kl. 19:00 i Skandia Mäklarna Center. Matchen ligger endast 1 timmes bilfärd från Borås, men om du mot förmodan inte kan vara på plats och stötta Borås så går matchen att köpa och streama HÄR