Söndagsmatch i Sura

Idag beger sig laget till Surahammar för att försöka plocka hem den första segern på bortaplan den här säsongen. Hittills har man endast lyckats skrapa ihop en enda pinne på bortaplan och där behöver laget bli bättre om man på allvar ska kunna vara med och kämpa om en plats i AllEttan. Det kan dock bli tufft då Surahammar gjorde en bra försäsong och har visat att de vill vara med och kriga om varje poäng. Att de har värvat en såpass rutinerad poängmakare som Conny Strömberg är också ett bevis på det.

Coach Lundells tankar inför matchen:
-“Innan vi går vidare till dagens match så vill jag dröja mig kvar i Kumla matchen där jag tycker att vi gör vår bästa match anfallsmässigt. Vi ville vara rakare och ha mer tryck på målet och det tycker vi att spelarna anammade på ett bra sätt.
Men nu är det Surahammar som vi möter, ett Sura som har förstärkt laget sedan förra säsongen och kan vara med och störa alla lag i serien. Det gäller att vi kommer upp i samma anfallsspel som förra matchen och är ödmjuka i defensiven.
Vi har lite skador och någon avstängning som gör att vi inte kan spela med fullt lag, men desto roligare är det att släppa fram junioren Joel Viborg som ska göra debut i morgon.
Nu hoppas vi på en rolig match och naturligtvis satsar vi på 3 poäng.”

Joel Viborg är en Forshagaprodukt som spelade juniorhockey med Hammarö HC och deltog i tre division 2 matcher med Hammarö förra säsongen. I år har han valt att komma tillbaka till Forshaga och nu är det alltså dags för debut i ATG Hockeyettan. Vi håller självklart tummarna för att det blir en succédebut!

Matchen sänds på nätet här…