“Mycket har man varit med om, men aldrig detta!”

En märklig match med ett lyckligt slut utspelade sig i Surahallen igår.

Coach Per Lundell:
-“Vilken galen match! Mycket har man varit med om men aldrig detta!
De första 10 minuterna av matchen var helt OK från vår sida, men sen följer två perioder av inte så bra spel, om man ska sammanfatta det snällt.
Surahammar gör 6-2 i början av period tre och det blir ett svårt läge för oss. Men hockey går snabbt och vi gav inte upp.
Upphämtningen började med att vi gör 6-3  när det är drygt 8 minuter kvar av matchen. Det blev startskottet av en mäktig och märklig vändning. Vi lyckas göra 4 snabba mål efter det och segern blir ett faktum. Starkt att kunna vända, men vi skulle aldrig sätta oss i den situationen för det första.
Vi gläds med tre poäng och ser fram mot onsdagens match mot Köping.”

Forshaga lyckades alltså bärga den första trepoängaren på bortaplan för säsongen med en galen vändning med fem mål i den sista halvan av tredje perioden. I och med segern Forshaga hoppade äntligen upp på en AllEttan plats i den haltande tabellen. Skaraborgsderbyt Skövde – Mariestad spelas ikväll och fullbordar den åttonde omgången. Vi får i alla fall hoppas att detta innebär slutet på den kräftgång laget hittills har haft på bortaplan. Det är också positivt att man lyckas få fart på målproduktionen med sju mål i en match, precis det som laget tränat på den senaste veckan.

Foto: Oscar Magnusson

Surahammars IF – Forshaga IF
6 -7 (2-1, 3-1, 1-5)
Skott: 24 – 42 (10-10, 7-16, 7-16)
Utvisningar: Surahammar 6x2min, Forshaga 7x2min
Målvakter: Philip Olsson 83,33%, Hugo Svensson 75,00%
Målgörare
Surahammar: Marcus Wahlgren 2, Oliver Nordmark, Oscar Forsman-Larsson, Conny Strömberg och Marcus Eidergård
Forshaga: Oliver Kandergård 2, Carl Stapleton 2, William Johannesson, Anton Klint och Filip Nordström

 

:: Kim Jemail