Robin hjälte på nytt när segertåget tuffade vidare

Även om inte spelet fungerade klockrent mot Halmstad så tog Nybro Vikings ännu en seger i Hockeyettan södra. 1–0 blev resultat och “som vanligt” gjorde Vikingskeepern en fantommatch.

Efter uddamålsförlusten mot Kalmar HC den 14 september så vet inte Nybro Vikings hur det känns att förlora. Borta mot svårspelade Halmstad kom åttonde (!) raka segern för Vikings som till s-t-o-r-a delar kan tacka målvakten Robin Johansson för segern.

– Han är en stor anledning till att vi lyckas vinna den här matchen. Han hade väldigt mycket att göra och har haft mer att göra mot lag, som på pappret är bättre, om du fattar vad jag menar, säger Nybro Vikings huvudtränare Mikael Tisell.

Segermålet kom sju minuter in i den första perioden där Linus Olsson gjorde mål i powerplay efter att ha blivit assisterad av Viktor Lennartsson och Daniel Håkansson.

Annars var det inte speciellt mycket att glädjas åt i anfallsspelet för Vikings.

– Vi hade inte förmågan att göra  2–0, samtidigt som Halmstad spelade med en väldig frenesi och fart. De låg på och vi fick spela lite för mycket i egen zon. Det är inte så enkelt som en del kan tro att vinna mot Halmstad på bortais. De har slagit Troja, Kallinge och Vimmerby, säger Tisell och fortsätter:

– Det här var en krigarseger och ingenting annat. Vi fick kämpa hela matchen och lyckades ändå vinna på något sätt. Vi har ett härligt flyt just nu, säger Tisell.

Trots åttonde raka segern var det Vikingsspelare som hängde med huvudena i omklädningsrummet efter matchen.

– Ja, det kändes som att vi hade förlorat med typ 0–4, säger Tisell.

Åtta raka segrar, hur håller du spelarna nere på jorden?

De håller sig nere på jorden själva. Det finns inga divaliteter och de kör som helsike och vill bli bättre. Det är skönt att se, avslutar Mikael Tisell.

Matchfakta

Halmstad–Nybro Vikings 0–1 (0–1, 0–0, 0–0)

Målet: 01 (07.34) Linus Olsson (Viktor Lennartsson, Daniel Håkansson), spel fem mot fyra.

Skott: 39–23 (12–7, 10–8, 17-8)

Domare: Morgan Claesson.

Publik: 535.