BHC – Mörrum 3-5

Foto: Anders Gustafsson

Gårdagens match slutade tyvärr i förlust. Boråsarna hade inte greppet om matchen från start och halkade efter i den andra perioden när ett målglatt Mörrum hittade rätt i spelet. I den andra perioden gjordes det totalt 5 mål, 3 av Mörrum och 2 av Borås. Men eftersom Mörrum ledde med 0-1 efter första perioden, kunde man gå i pausvila med 2-4 på tavlan. Borås reducerade till 3-4 i den tredje perioden. Men istället för en kvittering i slutet av tredje, så kunde Mörrum istället sätta den sista pucken i tom bur och resultatet skrevs till 3-5.

– Spelet i den första halvan av matchen räcker inte för att vinna på hemmaplan. Vi har en del att jobba på. Andra halvan spelar vi upp oss och skapar tillräckligt för att kunna komma ikapp, men vi får inte utdelning på våra lägen. Tyvärr så drar vi på oss en utvisning som gör att vi inte kan plocka målvakten och utnyttja 6 mot 6 läget som vi annars hade gjort. Vi tycker ändå att vi visar på bra lagmoral och glöd och vilja ikväll. Vi vill även tacka publiken för stödet, säger Petri Mylläri och Christoffer Holst efter matchen.

Matchfakta

Slutresultat: 3-5 (0-1, 2-3, 1-1)
Skott på mål: 26-36
Utvisningsminuter Borås: 14 (7×2 min)
Utvisningsminuter Kalmar: 16 (8×2 min)
Domare: Jim Bergqvist
Publiksiffra: 875

Målskyttar och assister:

Första perioden:
Inga mål av Borås första perioden.

Andra perioden:
1-3 Martin Karlsson (Casper Estola)
2-4 Joonas Huovinen (Casper Estola, Mark Corbett)

Tredje perioden:
3-4 Henrik Eriksson (Ludvig Jansson, Philip Svensson)

Nu på onsdag, 23 oktober kl 19:00, så spelar Borås borta mot Halmstad Hammers. Matchen kommer du kunna köpa och streama via live.hockeyettan.se.