Tre säkra derbypoäng för Väsby

Väsby Hockey imponerade stundtals på bortaisen i Sollentuna när de slog tillbaka Sollentuna HC med 1-4 efter att i princip ha avgjort matchen redan i den första perioden. Laget slog då in tre mål inom loppet av en och halv minut och sedan kunde laget surfa vidare på framgångsvågen under resterande tid av matchen.

Vi kommer ut starkt i första och tar den med 3-0 säger tränare Viktor Tuurala. Vi är tillräckligt skärpta därefter för att kunna kontrollera resten av matchen. Viktigt att inte ge motståndarna luft i de lägena.

Väsby Hockeys formation med Christoffer Gozzi, Johannes Nilsson och Elliot Lorraine stod i fokus och hade en minst sagt trevlig söndagseftermiddag i SVEAB-Arena. Enheten var inne vid tre av fyra Väsbymål och firade matchen igenom stora triumfer genom ett härligt samspel sinsemellan.

Trion inledde även målskyttet i den första perioden och något som blev starten på en liten målkavalkad. Det tog nämligen Väsby inte längre än en minut och tjugosju sekunder att göra hela tre mål på stackars Sollentuna som inte alls hängde med när Väsby ökade på gasen.

Christoffer Gozzi blev tvåmålsskytt när han i den sjunde minuten slog in 1-0 och endast trettiotvå sekunder senare även ordnade fram 2-0. Framspelare vid båda tillfällena var Johannes Nilsson och Elliot Lorraine och målen var dessutom riktigt vackra att skåda, med Väsbyögon sett.

Väsbyfansen på läktaren hann knappt jubla klart innan Anton Rask smällde in 0-3 efter att Fredrik Stridlund och Manfred Ehlers förarbetat.

Efter den kavalkaden lugnade spelet av förklarliga skäl ner sig men Väsby hade ändå inga större problem att hålla sin egen nolla intakt efter tjugo spelade minuter.

Än enklare blev det att hålla den under mittakten. Väsby kunde där nämligen spela ut delar av sitt stora register och få hade nog protesterat om Väsby hade smällt in ytterligare ett per mål och stängt ner matchen totalt.

Men med både tur och skicklighet fredade Sollentuna sitt eget mål och sedan kom en strimma av hopp för hemmalaget när de i mitten av den sista perioden reducerade till 1-3. Mål kan göra mycket för humöret och ha en stor påverkan över spelet och visst fick Sollentuna lite blodad tand efter sin reducering.

Några minuter senare fick laget även en möjlighet att spela i numerärt överläge men resolut försvarsspel av Väsby i kombination med återigen säkert målvaktsspel av Edvin Olofsson gav aldrig Sollentuna en möjlighet att komma närmare i målprotokollet.

Istället avslutades matchen med att Elliot Lorraine, denna gång assisterad av Christoffer Gozzi samt Johannes Nilsson spelade in 1-4 i tom kasse och tog Väsby till säsongens första derbyseger.

Sammanfattningsvis så kan man väl beskriva Väsbyspelet i SVEAB-Arena som kanske det bästa som laget presterat i den hallen på mycket länge. Väsby brukar ju inte trivas på den isen men i afton hade man kul och hittade varandra bra samtidigt som man gav få möjligheter till Sollentuna att uträtta något framåt på.

Grisligan

Såsom matchen gestaltade sig och med vilken påverkan de hade över slutresultatet så går det inte att blunda över hur mycket formationen med Gozzi, Lorraine samt Nilsson betydde idag. Det blir också denna heta kedja som får dela på grisarna i afton där jag ger tre till kapten Christoffer Gozzi. Två till Elliot Lorraine samt att den sista går till Johannes Nilsson.

Särskilda omnämnanden vill jag slutligen skänka till Edvin Olofsson, Nick Hedemyr, samt till Fredrik Stridlund som stack ut något ur mängden från ett annars väl spelandes Väsbykollektiv.