Inför Väsby vs Vallentuna Hockey

En match återstår innan vi kan summera den första halvan av grundserien. För Väsby innebär denna omgång ännu ett spännande derby och nu i form av trätobröderna från Vallentuna i form av Vallentuna Hockey. Här är tabelläget i toppen inför den 11 omgången av ATG Hockeyettan Östra där de fem första alltså tar sig till Allettan.

 

  1. Hudiksvalls HC 26 poäng +20
  2. Visby/Roma (11 matcher) 24 poäng +11
  3. Väsby Hockey 23 poäng +16
  4. Wings HC, Arlanda 19 poäng +13
  5. Strömsbro IF 18 poäng +3
  6. Vallentuna Hockey 15 poäng +2

 

Som ni kan utläsa av tabellen är det rätt viktiga poäng som står på spel inför onsdagens heta derby. Vallentuna som inför matchen är åtta poäng bakom Väsby är näst intill piskade för att hänga med i toppen. Väsby kan spela mer avslappnat men kan för den skull inte släppa på aggressiviteten eftersom det lär bli mer krig än skönspel ute på isen i Vilundahallen.

 

Men Väsby borde ha lärt sig av derbyspel med två avklarade derbyn inom veckas tid. Läxan gjordes efter förlusten mot Wings för lite mer än en vecka sedan och Sollentuna klarades i söndags av, om inte galant, så än dock relativt säkert efter att laget i princip avgjort matchen efter tjugo minuters spel.

 

En i Väsby som kan onsdagens gäster bra, om så inte bäst av alla i Väsby, är Vallentunaprodukten Fredrik Stridlund. I år gör han sin andra raka säsong i Väsbytröjan men har hela sju A-lagssäsonger i den rödvita dressen på sin meritlista. Jag har tagit några ord med Fredrik inför matchen och hans tankar inför den låter enligt följande.

 

Hej Fredrik! Det blev en skön seger i derbyt i söndags mot Sollentuna. Hur skulle du vilja beskriva matchen?

– Hej Krister, jag tycker det blir en rätt bekväm match där vi får en tidig 3-0 ledning och kontrollerar det mesta efter det.

 

Skönt att vinna ett derby efter att vi förlorade mot Wings helgen där innan. Tycker du att vi höll ett högre tempo mot Sollentuna kontra matchen mot Wings?

– Jag tycker den största skillnaden var att vi kom in lite mer bestämt mot Sollentuna. Mot Wings bjöds de på lite för mycket lägen.

 

Du var själv med på isen i 0-3 målet som nog avgjorde tillställningen helt. Berätta lite om det målet.

– Faktum är att jag inte var inblandad alls, jag var så lång bort från det målet som det går. Men däremot var det otroligt snyggt. Ehlers väggar med Lengmo som passar till Rask som sen avslutar direkt, klapp-klapp mål.

 

Nu väntar ett nytt derby på onsdag när din moderklubb Vallentuna kommer på besök. Hur känslorna hos dig när just VBK ställs på andra sidan isen?

– Ska bli jättekul, jag har bara bra känslor inför matchen.

 

Vallentuna har ett väldigt skickligt lag i år med många rutinerade spelare, framförallt på backsidan. Hur mycket kan du om årets VBK?

– Jag har väl spelat med en handfull av spelarna, men det känns ändå som de är många nya från när jag spelade där.

 

Vi har ju mött dem två gånger under försäsongen med varsin seger. Vad kännetecknade dem då tycker du?

– Jag tycker de är ett lag som kämpar och försöker åka mycket skridskor.

 

Utifrån det, vad i vårt spel tror du blir viktigast att fokusera på mot Vallentuna?

– Jag tror vi behöver stänga ner deras nr.17, han verkar kommit in i ett stim. Annars ska vi bara komma upp i vår nivå, då ska det gå bra.

 

Slutligen Fredrik, på vilket sätt kommer du att bidra i spelet på onsdag och vad fäller avgörandet?

– Kommer göra allt för att vi ska vinna på onsdag och det tror jag hela laget kommer göra också, därför vinner vi.

 

// # 8 Fredrik Stridlund

 

Fredrik nämner alltså nummer 17 i Vallentuna som ett stort hot och där är han helt rätt ute. Vallentunas lagkapten Marcus Andersson som alltså spelar i tröjnummer 17 är ett av lagets absolut vassaste hot och han leder även Vallentunas vassaste kedja där han ackompanjeras av hårdskjutandes Gustav Jansson samt passningssäkra och alltid så hårt arbetandes Väsbylegendaren Andreas ”Pålle” Paulsson. Denna trio ligger även etta, tvåa och trea i lagets interna poängliga så nog behöver Väsby allt hitta ett sätt att stoppa denna dynamiska trio.

 

Jag har passande nog tagit några med Marcus Andersson inför matchen och hans tankar inför derbyt låter så här.

 

Hej Marcus! Ni hade en tuff match i helgen mot Visby/Roma där en 1-0 ledning efter första perioden förbyttes till 2-5 förlust. Vad har du att säga om matchen?

– Hej! Det var en tuff förlust, helt klart. Periodsiffrorna känns lite missvisande, jag tycker nog egentligen att den första perioden var vår sämsta. Därefter gör vi en helt okej insats utan att på något sätt nå vår högstanivå, men det är länge en tät match. Det vi framförallt måste förbättra är att bli hetare kring motståndarmålet och att sätta dig lägena när de kommer, för lägen hade vi.

 

Annars är det lite svårt att tyda er form med tanke på att ni omgången innan slog Huddinge men där innan förlorade tre raka. Hur skulle du vilja bedöma formkurvan på er?

– Vi gjorde en jättebra match mot Huddinge och vi måste komma upp i den nivån oftare. Formen är det nog inget direkt fel på egentligen – ett par av matcherna vi har förlorat har vi dominerat spelmässigt – men en förlust är en förlust. Det är en trend vi måste vända så fort som möjligt.

 

Vad tycker du att ni annars gjort bra så här långt in i serien och vad behöver ni skruva upp för att få än bättre resultat?

– Vi jobbar och sliter i alla matcher. Det finns inte en poäng vi har förlorat för att vi inte lägger in jobbet, och det är kul att se. Däremot måste vi bli mer effektiva när chanserna kommer, och kanske lite mer desperata framför motståndarmålet.

 

Du tillsammans med Gustav Jansson samt ”Pålle” Paulsson är ett stort hot mot motståndarna eftersom ni legat bakom stor del av er målproduktion på sistone. Varför funkar ni så bra ihop anser du?

– Vi kompletterar varandra bra. Jag och Pålle har spelat ihop i evigheter och Gurra har ett av hockeyettans hårdaste skott, så han är alltid ett stort hot. Nu har vi fått tillbaka några killar och pusslat ihop lite nya formationer inför matchen mot er, som ska bli väldigt spännande att se på onsdag.

 

Förutom er, finns det några andra i ert lag som du skulle vilja lyfta fram inför onsdagen?

– Flera har varit bra, men jag lyfter fram Jacob Lundin som har sett stekhet ut i veckan. Han gjorde en bra match senast och var sedan helt ostoppbar på träningen i måndags, så han skulle jag inte vilja möta just nu.

 

Där väntar er nu Väsby Hockey. Ett lag som ni kan bra efter alla möten på sistone och även utifrån att vi möttes två gånger under försäsongen. Vad tror du väntar er nu?

– Ja, vi känner Väsby och Väsby känner oss. Det är ett skickligt lag som verkligen har etablerat sig som ett topplag i serien de senaste åren. Det är en tuff match och det gäller att vi spelar på topp.

 

Det finns ju många i ert lag som tidigare spelat för Väsby Hockey. Är det här matchen med stort M för er eller hur känns det?

– Lite så är det nog. Det är en väldigt rolig match att spela.

 

Vad tror du på för typ av matchbild och har ni någon speciell gameplan inför just denna match?

– Det känns som att matchbilden aldrig blir som man tror på förhand, det är massa studsar och domslut som påverkar, så det känns nästan onödigt att dra till med en gissning. Men vi har ingen särskild gameplan mot Väsby, vi har fullt fokus på de delar i spelet som vi tränar på varje dag. När vi får ihop alla de delarna är vi jättesvåra att slå.

 

Med tanke på att det skiljer åtta poäng oss emellan inför matchen känns det nästan som att ni måste vinna nu på onsdag. Kommer det tror du att göra er mer offensivt lagda på onsdag?

– Ja, det är ju ingen hemlighet att det är en väldigt viktig match för oss. Alla i laget har siktet inställt på Allettan i år, och då är det klart att tre poäng skulle vara bra här. Det blir däremot knappast någon tokoffensiv från vår sida direkt från nedsläpp. Jag tror tvärtom att det handlar om att inte bli för ivriga, att göra allting ordentligt och att ha tålamod.

 

Ni har haft en varierande uppställning på sistone. Hur är läget inför onsdagen, är alla hela och rena?

– Vi har haft en del skadebekymmer i inledningen, men några är tillbaka nu. Vi har fortfarande tre spelare som är långtidsskadade, men alla andra är redo för spel.

 

Slutligen Marcus, ett experttips inför onsdagen från dig och vad kommer att fälla avgörandet?

– Mitt experttips är att det blir en väldigt tajt och sevärd match, som det nästan alltid brukar bli när vi möts. Laget som gör minst misstag vinner – och jag tror såklart att det blir vi.

 

// # 17 Marcus Andersson – Vallentuna Hockey

 

Som nämndes i intervjun finns det ett helt koppel av spelare i Vallentuna som någon gång representerat Väsby Hockey. Spelarna det gäller är Andreas Paulsson, Jacob Lundin, Johannes Sandberg, Nicklas Sjölund, Joel Östman samt att målvakt Alexander Jirhage lånades in under slutet av förra säsongen. Vi får se om släkten är värst denna gång…

 

Gällande matcherna i Vilundahallen så är det kontantfri entré som gäller.

 

Kort och swish går bra och inträde via swish är nr: 123 189 9640, ange aktuell match i meddelanderaden. 110 kr kostar det för vuxna och 70 kr för pensionär och ungdom upp till 16 år. Väsbys säsongskort gäller också givetvis som inträdesbiljett. Det går även att förköpa biljetter via hemsida. Det är ett förköpssystem där man kan köpa biljetten direkt via Köp biljett här bekräftelse kommer då till er via mejl och denna gäller mot uppvisande vid entrén som er biljett. I entrén i Vilundahallen väljer ni entré swish/förköpsbiljetter (dörren längst till höger från utsidan) för en smidig inpassering som möjligt.

 

Säsongen 19/20 kommer samtliga matcher att sändas via nätet. Om du inte kan vara på plats så ser ni länken till matcherna här nedan.

https://live.hockeyettan.se/vasbyhockey/livesandningar

 

Varmt välkomna till Vilundahallen!!

 

// Krister Holmgren