Inför Visby/Roma vs Väsby

Det har varit halvtidsvila i ATG Hockeyettan Östra. Åtminstone för Väsby och ett koppel andra lag som precis som skolbarnen och vissa föräldrar till dessa, kunnat fira Höstlov. Men för fredagens motståndare Visby/Roma har lunken knallat på som vanligt med två fler spelade matcher än exempelvis Väsby.

 

I fredags spelade laget borta mot Hanviken och i söndags på motsvarande bortais ute i Huddinge. Facit från dessa två matcher är fyra poäng där segern togs mot Huddinge men där Hanviken krigade ner gotlänningarna under fredagen och vann efter straffläggning.

 

Straffläggning blev det ju också när Väsby senast mötte Visby/Roma. Det i en match som verkligen visade två ansikten. Visby/Roma fullkomligen körde över Väsby till en början men när premiärnerverna lagt sig jobbade sig Väsby ikapp och visade sedan bäst skills i slutskedet. Annars känns detta som två jämbördiga lag vilket inte minst tabellen skvallrar om. Inför fredagens match ligger gotlänningarna på en andraplats, tre poäng före Väsby men då vet vi ju att laget spelat två matcher fler än Väsby. Laget är försvarsstarkt, jobbar hårt och är kompakta att möta. Längst bak har man precis som Väsby, riktigt bra målvakter och där framförallt Märstakillen Daniel Marmenlind visat framfötterna ordentligt under hösten 2019. Jag har tagit några ord med Daniel inför vårt möte och hans tankar inför det låter enligt följande.

 

Hej Daniel! Ni har till skillnad mot nästan alla andra i vår serie varit i farten helgen som gått. Förlust efter straffar mot Hanviken men en stark seger mot Huddinge i söndags. Hur skulle du vilja summera helgen?  

– Hej! Efter helgen som var går vi ut med lite blandade känslor, en bra match och en lite mindre bra. Vi önskade såklart 3 p även i Hanviken matchen, men några saker i spelet stämde inte riktigt där.

 

Vad skiljde insatserna åt tycker du?  

– Det som skiljde matcherna åt tror jag var viljan att vinna matchen och jobbet man behöver göra för det. Då faller andra bitar i spelet på plats också. Vi visade hur bra vi kan spela.

 

Du var själv riktigt stark i målet i söndags och har gjort en väldigt fin grundserie så här långt. Spelar du ditt livs hockey för närvarande?  

– Ja, det gick bra i söndags tycker. Har hittat mitt spel ganska tidigt på säsongen och försöker bara utveckla det varje dag för vet att jag har några nivåer kvar i mig. Men det är kul när det visas resultat.

 

Ni ligger inför fredagens möte på en andraplats i tabellen. Är ni nöjda med vad ni har presterat hitintills?

– Vi har spelat lite upp och ner vissa matcher och tror att alla i laget hade önskat lite mer stabilt spel över alla matcher hittills. Men absolut, vi är glada över att fått ihop så pass mycket poäng efter första halvan.

 

Väsby Hockey väntar er på fredagskvällen. Vad är dina tankar inför det mötet?  

– Det blir en tuff men rolig match tror jag. Ni har spelat bra och är en match vi absolut vill vinna.

 

Vad kommer du ihåg från premiären då vi vann efter straffar och vad tycker du kännetecknade oss då?  

– Jag kommer ihåg att vi spelade riktigt bra i 40 minuter men sedan i tredje perioden blev vi lite tillbakadragna, och blir man det mot ett lag som inte ger upp och fortsätter gnugga på även i underläge så förlorar man. Så jag skulle väl säga att det var det som kännetecknade Väsby i senaste matchen. Ett lag med bra fart.

 

Ni har ju kommit lite mer än halvvägs in i seriespelet. Du var ju med även under förra säsongen och kan jämföra mot då. Tycker du att ni i år spelar en annorlunda ishockey kontra mot då och om, vad skiljer sig åt i stora drag?  

– Jag tror inte det är jättemycket som skiljer, kanske att vi har fokuserat mer på det offensiva spelet i år. Förra året var vi även ett lag som tog mycket utvisningar och det vill vi få bort så mycket som möjligt.

 

Tycker du att några speciella i ert lag varit extra heta i ditt gäng som du tycker att vi i Väsby ska kika in lite extra?  

– Njae haha, vet inte riktigt någon speciell. Vi har fått igång produktion på de flesta nu så alla ser heta ut!

 

Vad tror du på för typ av matchbild och vad kommer att fälla avgörandet?  

– Små detaljer, disciplin, samt vilket lag som gör jobbet bäst. Sånt som avgör i tuffa matcher med två skickliga lag.

 

Slutligen Daniel, varför tror du på ett lyckligare slut kontra premiären och vad är ditt tips till slutresultatet?

– Jag tror vi lärde oss en läxa i senaste mötet, plus att vi visade hur bra vi kan vara i den första halvan av matchen. Jag tror på 3-0 till Visby/Roma.

 

// # 30 Daniel Marmenlind – Visby/Roma

 

Daniel tror alltså att han kommer att hålla nollan på fredag. Jag hoppas att det ger lite extra tändvätska till spelarna i målglada Väsby. En riktigt het spelare i Väsby på sistone har varit Elliot Lorraine. Han har hittat fjolårsformen och kemin mellan honom och kedjekamraterna Christoffer Gozzi samt Johannes Nilsson har varit snudd på grym och den trion avgjorde nästan själva derbymatcherna mot Sollentuna samt Vallentuna. Jag har fått några ord med just Elliot och hans funderingar inför fredagskvällens Gotlandsmys låter så här.

 

Hej Elliot! En matchledig helg hör inte till vanligheten. Var det skönt att koppla av lite från hockeyn nu när det varit ett litet matchuppehåll?

– Tjena Krister! Jodå vi har kunnat göra lite annat men alltid kul med matcher så ser fram emot fredag.

 

Hur har ni annars tränat efter senaste matchen mot Vallentuna?

– Vi har kört på lite hårdare än ”vanligt” nu när vi haft lite längre mellan matcherna.

 

Om vi ska blicka tillbaka på den matchen, hur skulle du vilja summera derbyt?

– Ett hungrigt Vallentuna men där vi är det bättre laget och borde ha avgjort tidigare än på övertid tycker jag.

 

Vi kan ju samtidigt också analysera halvtid i ATG Hockeyettan Östra. Vi låg på en andraplats efter elva spelade omgångar. Är det ett godkänt facit tycker du?

– Det är en bra placering i halvtid men vi har mer att ge känner jag.

 

Om du ska försöka jämföra årets säsong med fjolårets motsvarighet i grundserien. Vad skiljer oss åt nu kontra då?

– Vi är och känns framför allt mer rutinerade. Vi har kommit ihop som grupp ännu mer också eftersom vi fick behålla så många från förra året.

 

Vad har vi framförallt gjort bra och vad kan vi göra ännu bättre nu under andra halvan?

– Vi har fått med oss poäng i alla matcher förutom en vilket är väldigt starkt av oss. Sträva efter att spela bra i 60 minuter varje match.

 

Det känns som att du själv steppat upp rejält på sistone och din formation med Gozzi och Nilsson skapar ju lägen i parti och minut. Vad gör att ni funkar så bra ihop?

– Mm något trögstartad har jag varit i år. Vi jobbar hårt och hittar bättre och bättre kemi för varje dag som går. Både Gozzi och Nilsson är bra med pucken samt kan hänga dit den vilket gör vår kedja svårstoppad tror jag!

 

Visby/Roma väntar oss nu på fredag. Vad är dina tankar inför den matchen?

– Tuff, rolig och viktig match. Hoppas på lite bra inramning i ishallen.

 

Det var ett gäng som vi slog efter straffar i premiären efter en riktigt svag start men stark avslutning. Vad tyckte du kännetecknade årets Visby/Roma?

– Visby hade bra fart och va rätt så raka i sitt spel som dom brukar vara. Gäller att vara heta framför båda målen.

 

Vad tar vi med oss i vårt spel inför trippen till Gotland?

– Vår offensiva skicklighet och fart i spelet över hela banan. Har vi med oss det till ön så blir vi jobbiga att möta.

 

Slutligen Elliot, vad kommer att vara avgörande i matchen på fredag och hur ska du själv gå i bräschen för laget?

– Sliter vi och tävlar hårdare än Visby så kommer vi ta med oss 3 poäng hem. Hårt jobb som vanligt, det är något jag alltid försöker ha med mig varje match!

 

// # 9 Elliot Lorraine

 

Matchen sänds på nätet och länken till sändningen finner ni här:

https://live.hockeyettan.se/live/20746

 

// Krister Holmgren