Hoppas på ketchupeffekt

Oskar Norlöv har varit en pålitlig målskytt och poänggörare i Boiströjan sedan han anslöt från Halmstad för drygt tre säsonger sedan. I år är det dock bara i poängkolumnen han syns med sju assists då målkolumnen än så länge är tom. I eftermiddag så hoppas vi dock att det lossnar för honom då Bois tar sig an Eskilstuna Linden klockan 16. En match som för övrigt bjuder på extra underhållning i form av ett nytt och väldigt häftigt intro!

Hur ska det bli att spela match igen?

Det var nästan två veckor sen nu så det är kul att det drar igång igen, det är ju matcherna som är det roligaste, det är därför man håller på.

Hur är din form?

Jag tyckte den var på uppåtgående, jag hade en period där jag var på nedåtgående men nu är jag på väg upp igen. Vi tränade ganska hårt med mycket kondition på is och mycket tung styrketräning så vi får se hur den är imorgon.

Ni har efter elva matcher serieledning, vilken match är du mest nöjd med?

Jag upplever att vi har spelat ganska stabilt hela säsongen, vi har inte haft någon jätteplattmatch, visst har vi haft någon svacka under matcherna någon period, men vi är betydligt mer stabila i år. Det känns som att vi vet mer vad vi ska göra där ute och då blir det enklare att ha något att falla tillbaka på, dom dagar inte spelet stämmer.

Är det en spelidé som bara håller innan jul eller kan den funka också efter jul när motståndet blir tuffare?

Jag tror den kan ta oss långt. Det gäller att minimera misstagen, att spela enkelt och gå rakt mot mål och inte bjuda på något. Och det har vi fixat rätt bra hittills.

Ja ni har åkt på mycket förre spelvändningar i år…

Ja avvägningarna kring blålinjen känns bättre i år, då slipper man åka på spelvändningar.

Vad finns det för andra detaljer som ni gjort bra?

Det man tänker på mest är special teams, det är väldigt viktigt. Boxplay har funkat riktigt bra, den är väl uppe på 90% och i powerplay har vi två bra fungerande enheter och vad har vi (42%), det är ju riktigt bra siffror.

Vad är din roll i powerplay?

Jag och Douglas har våra kombinationer som är mycket bakom mål, sedan har det byggt på Aronsson på blå. Han är trygg med pucken och kommer med bra avslut, han har en förmåga att få igenom skotten. Det känns som att vi har hot från många positioner.

Om det är det som funkar, vad är det då som behöver bli bättre?

Ska jag lyfta fram något så är det att jag inte kan sätta ut någon peak. Vi har gjort stabila matcher rakt igenom i stort sett, men känslan är att det finns ett par nivåer till på allt att ta fram när det börjar gälla lite mer.

För första gången är alla spelare tillgängliga, nu börjar det bli konkurrens om platserna!

Jo så är det, det är fjorton forwards i träning och åtta backar, så det blir två backar och två forwards som får stå åt sidan, men det är positivt då man måste vara på hugget varje träning och varje match för att få spela.

Det finns ingen risk för dålig stämning hos de som inte får spela?

Det tror jag inte, det är dom bästa som ska spela, det får man acceptera.

Om vi kikar på ditt eget facit så här långt så har du under dina år i Bois gjort mycket mål, men i år har du gjort sju assists och inget mål. Hur ser du på det?

Det har låst sig lite, så är det. Men i grunden, under mina år innan jag kom till Bois, har jag alltid varit en framspelare. Det sitter lite i huvudet att man inte fått in något, jag har missat friläge och haft lite chanser jag borde gjort mål på. Men det hade varit mer frustrerande om vi åkt runt och förlorat, nu när vi vinner så kan man vila i det lite. Men det är klart man hoppas få in någon kasse och få en ketchupeffekt av det sedan.

 

Av Krister Holm

Foto Anna Engström