Kalix förlorade länsderbyt

Piteå besegrade Kalix i en tät och jämn match där lagen turades om att ta kommandot i matchen. Efter två utvisningar i början av matchen, som för övrigt startade i ett högt tempo, tog Piteå tag i matchen. Kalix försvarade sig bra och första perioden slutade 0-0. Efter att Piteå gjort 0-1 genom Magnus Isaksson så började lagen ta ett flertal utvisningar. Piteå ökade ledningen till 0-2 i powerplay genom Joakim Boqvist.  Innan perioden var över reducerade Kalix i powerplay till 1-2 genom John Hansson. I tredje perioden ökade Piteå ledningen till 1-3 genom Viktor Nilsson men Kalix reducerade snabbt till 2-3 genom Filip Lindbäck . När en sekund återstod av matchen gjorde Piteå 2-4 i tom kasse genom Ludvig Brännström. Kalix skapade många målchanser speciellt i powerplay som måste bli mål på om man skall vinna matcher. – Vi går bort oss på allt för många mål och detta utnyttjade Piteå direkt. Nu måste vi börja vinna mot topplagen också, menade Kalix tränare Petter Christoffersson.