ons 19 feb Slut
Hockeylag KLR 4
Hockeylag MRM 2
ons 19 feb Slut
Hockeylag KUM 2
Hockeylag NYK 5
ons 19 feb Slut
Hockeylag FOR 4
Hockeylag SUR 0
ons 19 feb Slut
Hockeylag MAL 6
Hockeylag LND 5
ons 19 feb Slut
Hockeylag PIT 2
Hockeylag KIR 3
ons 19 feb Slut
Hockeylag TEG 3
Hockeylag BOD 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag STR 10
Hockeylag SHC 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag SEG 2
Hockeylag WIN 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag ESK 5
Hockeylag HIF 2
ons 19 feb Slut
Hockeylag VHC 3
Hockeylag ORN 6
ons 19 feb Slut
Hockeylag LIN 2
Hockeylag BHF 3
ons 19 feb Slut
Hockeylag OIK 0
Hockeylag VSB 2
ons 19 feb Slut
Hockeylag HHC 8
Hockeylag VBK 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag GRU 2
Hockeylag SIK 12
ons 19 feb Slut
Hockeylag HAH 2
Hockeylag KRIF 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag NYB 2
Hockeylag MAR 3
ons 19 feb Slut
Hockeylag VRH 2
Hockeylag TRO 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag TRA 0
Hockeylag HUD 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag DAL 4
Hockeylag TYR 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag BOR 1
Hockeylag VIM 6
tor 20 feb Slut
Hockeylag LEJ 1
Hockeylag KAL 4
tis 25 feb 19:00
Hockeylag HAH -
Hockeylag VSB -
fre 28 feb 19:00
Hockeylag VSB -
Hockeylag HAH -
lör 29 feb 16:00
Hockeylag VSB -
Hockeylag HAH -

Det är mäktigt med 500 matcher i samma klubb!

Imorgon är det match igen, men det är ingen vanlig match. Imorgon är det nämligen dags för Bois stora profil och kulturbärare Filip Thörnkvist att göra sin 500:e match! Det kommer naturligtvis att uppmärksammas inför matchen men naturligtvis ska också Andreas Appelgren få tycka till om hur stort detta är.

Jag tänkte vi ska börja med att prata om en väldigt speciellt händelse, nämligen att Filip Thörnqvist på lördag blir den tredje Boisaren som gör 500 matcher!

Ja det är imponerande! Det är väldigt kul för Filip att komma upp i så mycket matcher, det är inte så vanligt längre med så många matcher i samma klubb. Det är ett hedersbetyg åt honom som varit klubben så trogen men också åt föreningen som gjort att han trivs så bra. Han har ju blivit klubbens ansikte utåt sedan ett antal år tillbaka, och det behövs sådana för publiken och för klubben att ha ett starkt ansikte utåt och han gör det dessutom väldigt bra tycker jag.

Du gjorde en hel del egna matcher i klubben, hur blev det egentligen?

Jag kom -90 och spelade till -00, så jag gjorde 10 säsonger i klubben. Jag har ingen koll på hur många matcher det blev men vi spelade kanske 40 matcher per säsong så. Jag kommer ihåg att jag blev firad för 300 matcher -95 tror jag det var redan. Det var jag, Peter Stenberg och Johan Wulcan som firades och vi fick fri entré resten av våra liv kommer jag ihåg. Sedan kom konkursen och då slängde jag mitt, men “Stenis” och Johan använder sina tror jag. Fast 500 är mäktigt!

Vad är ditt bästa minne?

Vi gick upp i den gamla ettan, det var allsvenskan på den tiden, -94. Vi vann en kvalserie där vi gick upp, det var jäklig häftigt, Bois hade åkt ur den serien säsongen innan jag kom och vi satsade på att komma tillbaka, men det tog några år. Det var häftigt och även om man inte firade på samma sätt då som numer, så var det ändå en häftig känsla. Jonsson gjorde mängder med mål det kvalspelet kommer jag ihåg, det är nog det starkaste minnet. Man strävar efter något och tränar hårt för att gå upp och sedan att efter många hinder få stå som segrare blir något extra. Laget som spelade då gav ett kompisskap som håller än idag, det var starka band att man gjort något tillsammans, det etsar in sig i huvudet, det är riktigt häftigt.

Om vi återkommer till lite mer nutid så blev det seger i senaste matchen mot Forshaga. En fartfylld första period, en av utvisningar präglad andra och en tredje där ni kontrollerar. Håller du med om den beskrivningen?

Det gör jag i stora drag. Första perioden spelas i ett rasande tempo med böljande spel, det var fysiskt redan då. Det var nästan slutspelskaraktär redan från första nedsläpp. I andra försvinner tempot när det blir mer utvisningar, även om det var mycket adrenalin. Vi har inte mött något lag som spelat så mot oss, det var intressant att se hur killarna hanterade det och det gjorde de bra, jag gillade det jag fick se. I tredje ska det mycket till för att slå oss. Vi snackade i pausen inför tredje att vi skulle vara lite mer disciplinerade och låta motståndarna dra på sig utvisningarna istället och det var det som händer. Sedan stänger vi matchen på ett bra sätt. Totalt sett var det en bra hockeymatch med slutspelskaraktär som grabbarna hanterar bra.

Ni har varit genomgående väldigt starka i den tredje perioden denna säsong med en vinstprocent på nästan 80%. Vad är det som gör er så starka där?

För det första är vi bra tränade, det är få hockeyettanlag som slår oss där. Vi har tränat hårt i sommar och det är det fler lag som gjort, men vi har bibehållit hård träning under hela säsongen där vi kör fys en timme före varje träning, det är klart att det ger resultat. Plus att vi har ett spel där vi kan ställa om och kontrollera matchen och stänga ner motståndarna. Gör spelarna som vi ska är det svårt att komma åt oss i tredje.

En fråga man kan ställa sig är varför spelar ni inte så direkt från första?

Det är när vi är i ledning som vi ställer om, det gör vi inte när vi har likaläge eller underläge, utan det är ett spel vi använder när vi leder och vill spara energi. Så det beror på vad som behöver göras.

Är det därför som ni kanske inte vunnit så stort det sista även om ni vunnit?

Det skulle kunna tro, och visst leder vi med 2-1 så jagar vi inte fram fler mål, dom får komma. Men det är inte bara därför. Det varit jämnt, vi har fått slita för poängen. Vi skulle behöva sätta något eller några mer mål tidigare i matcherna. Sedan är det ingen spelare som åker runt och jagar poäng för egen vinning, dom sätter laget före jaget och då blir det ett tryggare spel.

Imorgon väntar Köping, ett Köping ni vann väldigt komfortabelt mot senast.

Vi fick några snabba mål tidigt i den matchen och då tappade dom motivationen, jag tror inte det blir lika enkel match denna gång utan tror det kommer bli jämnt. Det gäller att komma påkopplad till match och vara redo för det som dyker upp.

Lukas Larsson var 13: forwards de senaste matcherna, beror det på att han behöver komma ifatt fysiskt eller platsar han helt enkelt inte?

Det är mer att han inte varit 100% i matchsituationer på länge, men han har fått spela mer och mer. När vi anser han är fullt i fysisk form så tar vi ställning om han platsar. Det är tuff konkurrens, det tar lite tid att jobba ikapp. Men han har gjort stor nytta när han kommit in och det är skönt  att ha den bredden.

Jimmy Hellström är också hel efter en långavig skada, men han har ni lånat ut till Töreboda. Hur gick tankarna där?

Det är samma där, det är en spelare som varit skadad och behöver komma in i spel och då behöver han få speltid. Ett alternativ då är att låna ut honom för att komma in i matchtempot och för att ge sig själv en ärlig chans att komma in i laget med oss framöver. Så det är perfekt för honom med någon eller några matcher där innan han är redo att ta upp kampen här.

Hur är skadeläget inför morgondagens match?

Det är skadefritt så vi har alla tillgängliga.

Av Krister Holm

Foto Anna Engström