Ännu en förlust…

Det går tungt nu.
I gårdagens match mot Lindlöven på hemmaplan inkasserades den sjätte raka förlusten. Det motsvarar 18 förlorade poäng och det innebär att laget nu ligger elva poäng efter Skövde som har den sista AllEttan-platsen. Detta med sju omgångar och 21 poäng kvar att kriga om.
Det är ett tufft läge man försatt sig i.

I början av förlustsviten försatte man sig ofta i en dålig sits genom dåliga förstaperioder som man sedan fick slita för att reparera, men i de senaste matcherna har man gjort övertygande förstaperioder fast där målen framåt tyvärr har uteblivit. Det gäller nu för lagledningen att få ut den potential som laget har på papperet och verkligen få alla att desperat kriga för de återstående poängen som ett lag och göra detta under alla matchernas 60 minuter.

Man är nu i det läget att man har allt att vinna och inget att förlora längre, så det är bara att gå ut och köra och försöka känna glädjen med hockeyn och bortse från den eventuella prestationsångest som kanske har hämmat laget.
Vi vet ju om sedan förra årets säsong att en dålig trend går att vända.

Nästa match spelas nu på söndag mot just Skövde på bortaplan.
Det är dags nu.

Forza FIF

Foto: Ann Karlsson

Forshaga IF – Lindlövens IF
1 – 4 (0-1, 1-1, 0-2)
Skott: 37 – 32 (11-14, 14-7, 12-11)
Utvisningar: Forshaga 3x2min, Lindlöven 6x2min
Målvakter: David Söderberg 93,33%, Isak Mantler 97,30%
Målgörare
Forshaga: Filip Nordström
Lindlöven: Jakob Marshall Olsson 2, Alexander Kovalonok och Daniel Backman

 

:: Kim Jemail