Dramatiskt derby: BHC – Hanhals 6-5 efter straffar

Foto: Anders Gustafsson

Pucken släpptes i Lejonkulan och derbyt var ett faktum. BHC var som överlägsna i den första perioden och riktigt glänste rakt igenom. BHC gick segrande ur den första perioden med 4-0 och man kunde då tro att det skulle bli en enkel match. Men det tyckte inte Hanhals, som kom ut med en helt annan energi och inställning inför den andra perioden och vann den med 0-3. Utvisningar som drabbar BHC ger Hanhals chansen att komma in i matchen. 4-3 på tavlan inför den tredje perioden. Hanhals tuggade på direkt inledningsvis i den tredje och jagade kvittering, och den kom. Men efter ett fint spel framför Hanhals mål, så var Hanhals målvakt Mathias Israelsson, chanslös när Joonas Huovinen och Casper Estola va fria framför honom. Snyggt mål och vi återtog ledningen i matchen. Hanhals kunde dock kvittera ytterligare och förlängning blev ett faktum, dock en mållös sådan och matchen drevs vidare till straffar där Adam Höglund blev hjälten och räddade samtliga straffar från Hanhals. BHC vann alltså på straffar med 6-5 och fick den extra poängen.

– Vi rivstartar med en väldigt bra första period. Vi fick kämpade och slet med rätt inställning, så blev det ändå väldigt skakigt. Vårat boxplay stämde inte under matchen, där vi tidigare har visat att vi är starka. Vi kommer att kolla igenom de felen som gjordes och justera det som behöver göras bättre, säger Petri Mylläri och Christoffer Holst efter matchen.

Matchfakta

Slutresultat: 6-5 efter straffar (4-0, 0-3, 1-2, 0-0, 1-0)
Skott på mål: 31-30
Utvisningsminuter Borås: 14 (7 x 2 min)
Utvisningsminuter Hanhals: 12 (6 x 2 min)
Domare: Viktor Svensson
Pubilksiffra: 873

Målskyttar och assister:

Första perioden:
01:16 1-0 Ludvig Jansson (Henrik Eriksson, Philip Svensson)
02:37 2-0 Henrik Eriksson (Ludvig Jansson, Joonas Huovinen)
07:04 3-0 Joonas Huovinen (utan assist)
13:40 4-0 Aleksei Sibirtsev (Roman Andrejev)

Andra perioden:
Inga mål av Borås den andra perioden.

Tredje perioden:
12:34 5-4 Casper Estola (Joonas Huovinen)

Övertid:
Inga mål i övertid. Matchen drevs till straffar.

Avgörande straffmål:
Aleksei Sibirtsev

Nästa hemmamatch för BHC är på onsdag den 20 november kl. 19:00 då Tranås gästar. Varmt välkomna då!