Bois nollade Borlänge i seriefinalen (uppdaterad)

Bois vinner dagens seriefinal mot Borlänge med 0-3 på bortaplan. Det blev alltså ännu en nolla för Tobias Sandberg men också utespelarna skötte sig utmärkt i en riktigt väl genomförd match av Mariestadslaget. Bois målskyttar var Eddie Davidsson, Douglas Lögdahl och Filip Engqvist.

Då webbsändningen tyvärr inte funkade optimalt låter vi idag istället Douglas Lögdahl ta oss igenom matchen perioden för period:

I första kom dom ut starkare än oss och hade tryck inledningsvis, men efter 10 minuter tuggade vi oss in och fick två powerplay. Vi spelade kanske inte jättebra där men det gav oss chansen att lyfta upp spelet. Men det var en väldigt chansfattig period där inget av löagen skapade något riktigt hett så det var inte så mycket att berätta om den egentligen.

Andra perioden får vi lite mer drag i grejorna och skapar en del bra lägen inledningsvis och får också ett mål när Eddie styr in pucken.  Vi spelade upp oss, var rappare och mer ”med”. I slutet av andra tar Borlänge över lite och har lite mer puck, men vi håller undan och tar med oss 1-0 till tredje, så det var en bättre period.

I tredje får de något halvläge men vi spelar säkert och smart och de skapar inte så mycket och vi får 2-0 och sedan gör vi 3-0 i öppen kasse.

Ja du gjorde 2-0-målet, berätta om det!

Jag kom från byte och dom glömmer av mig och Jesper hittar mig med ett bra pass. Jag slarvar lite i mottagningen så jag måste dra ett backhandsskott som letar sig in, så det var lite tur men de räknas dom också.

Betygsätt er insats!

Det är starten som är lite sämre, men vi kan inte vara missnöjda när vi håller nollan på bortplan mot ett topplag, så det var en stabil och bra laginsats.

Det var en väldigt fin skalp ni tog, det var första gången Borlänge tappade poäng på hemmaplan och det var första gången de blev nollade i serien…

Det var en skön seger i en toppmatch och vi håller nollan och spelar stabilt. Det är bara att fortsätta på den inslagna vägen, det var väl egentligen bara powerplay det fanns mer att önska av. Försvarsspelet och boxplay var riktigt bra!

I och med segern är ni som första lag i hela hockeyettan definitivt klara för allettan. Hur känns det?

Det känns ju bra, det är där vi vill vara. Men vi vill ha seriesegern också så vi lutar oss inte tillbaka. Vi har sex matcher kvar nu så vi har gjort det bra hittills, men vi kan steppa upp det lite till.

Vad vill du ha ut mer av laget?

Vi vet vad vi kan när vi spelar på högstanivån och vi vill komma så nära den som möjligt hela tiden så man minskar glappet mellan högsta och lägsta nivån.

Är det någon spelare som du vill lyfta fram?

Man måste ta Sandberg som håller nollan, han känns trygg där bak. Sedan tycker jag att boxplayspelarna ska lyftas fram, Engqvistarna, Thörnqvist, Lukas och Jakobs bidrog med hårt jobb och var bra.

Borlänge skapade inte ens en bra målchans på sex powerplayminuter!

Ja vi har genomgående haft bra boxplay och dom är jobbiga att möta. De river och sliter och täcker skott, det kändes tryggt.

Nu väntar det faktiskt en ny seriefinal på onsdag hemma i Mariehus arena där nya serietvåan Grums väntar!

Det ska bli kul, vi har revansch att utkräva sedan vi gick på bom där uppe, så det är bara att ladda om.

Vad blir viktigt att tänka på i den matchen?

Dom är farliga offensivt. Väldigt luriga med snabba omställningar, så det blir viktigt att hålla på vår spelidé och inte kasta puckar utan vara noggranna.

Härnäst väntar en ny seriefinal på onsdag då nya serietvåan Grums ska försöka upprepa sin seger senast laget möttes. Väl mött i Mariehus arena så får vi se om Bois lyckas stoppa värmlänningarnas planer.

Detta matchreferat kommer att uppdateras med ett längre vid kl 22.30.

Av Krister Holm

Foto Anna Engström