I Väsby Hockey har vi något unikt

Information från Vilda Väsbys underbara supportergrupp

 

När vi startade gruppen den 4 maj 2015 så var målet att vi supportrar skulle ha en plats där vi kunde samlas och diskutera kring Väsby Hockey utanför hallen. Vi ville också att de som inte kan ta sig till hallen skulle ha en chans att hänga med på vad som händer i klubben. Vi lägger ut information om matcher, nya spelare, löpande info under matcher och även om juniorer och de olika teamen (Flickor och Team 04-12). Alla medlemmar har möjlighet att lägga ut just det dem tycker är intressant i gruppen och det är vi alla tillsammans som håller den levande, även under sommaren.

 

Senare samma år som gruppen på Facebook startade så startades även ett konto på Twitter där det läggs ut info kring lagen och matcher. På Twitter är det för närvarande 165 följare. Vi ville även att det skulle finnas en plats där man kan skapa en gemenskap hos supportrarna mellan matcherna, som att t ex bestämma träff för att äta tillsammans och ha en trevlig kväll även om det inte är match just den dagen.

 

Från början var målet att vi kanske skulle bli knappt 100 medlemmar i gruppen. Med åren som har passerat så har vi haft nöjet att nå ut till betydligt fler än vi trodde från början och i skrivande stund är vi 1036 medlemmar! Superkul tycker vi!

 

År 2016 så bestämde vi oss för att skaffa en egen logga för att kunna göra lite egna supporterkläder mm. Kläderna som togs fram säljs via en separat sida på nätet och vi i gruppen får ingen vinst därifrån. Vi i supportergruppen är en grupp utan några ekonomiska tillgångar där vi betalar t ex flaggor från egen ficka.

 

Vi bestämde även inför säsongen 16/17 att vi i supportergruppen ville uppmärksamma spelarna lite extra genom att dela ut pris till årets MVP (Most Valuable Player) efter säsongen. Detta blev väldigt uppskattat från supportrarna då alla fick chansen att vara med och lägga varsin röst på just sin favoritspelare. Vi hoppas och tror att det kommer att bli fler som vill vara med i våran Supportergrupp och skapa en härlig stämning i hallen!

 

/Väsby Hockey Supportergrupp

 

Glöm inte att följa dem på Facebook och Instagram under Väsby hockey supportergrupp & @Vasby_hockey_supportergrupp