Inför Strömsbro IF vs Väsby

Väsby Hockey och Gävlelaget Strömsbro IF stod över onsdagens omgång och som istället spelas fredag kväll i Testebo Arena. Den tillsammans med lördagens toppmatch mellan Hudik vs Visby/Roma kommer att göra omgång 17 komplett och tabelläget ser väldigt intressant och spännande ut.

 

Strömsbro halkade efter övriga lag som kämpar om en plats till Allettan och är i skrivande stund fem poäng efter Huddinge som innehar femteplatsen. Väsby har till sjätteplacerade Vallentuna sex poäng tillgodo men har endast tre poäng upp till tillfällig serieledning. Det gör att matchen är väldigt viktig då ganska mycket står på spel. Framförallt för hemmalaget som nästan måste vinna för att inte glappet uppåt ska bli för stort.

 

I hemmalaget Strömsbro handlar det mesta om lagets förstaformation. Denna formation har legat bakom inte mindre än åttio poäng tillsammans och deras framgångar speglar ofta av sig i slutresultaten från matcherna. De är helt enkelt ohyggligt duktiga tillsammans så det är ganska givet att Väsby måste hitta ett sätt att stoppa dem.

 

Joakim Axman är en i denna giftiga kvintett och han har på denna nivå ett ruggigt målsinne.  Han hittar ofta nätet från alla dess möjliga vinklar och senast vi möttes gavs han ett läge i matchen vilken han utnyttjade utan pardon när han tryckte in trissan rakt upp i krysset. Jag har tagit några ord med herr Axman inför fredagsmyset och hans tankar inför det låter enligt följande.

 

Hej Joakim! Efter en väldigt bra utförd första halva av grundserien har det hackat mer för er i den andra halvan. Vad är det som främst skiljer ert spel nu mot tidigare?

– Hej! Vi har haft det lite tufft i slutet men gjort helt okej insatser under matcherna. Det är det lilla sista som vi behöver fokusera på nu som att trycka dit puckarna och spela lite rakare.

 

Senast i fredags åkte ni på en storförlust borta mot Visby/Roma då ni föll med hela 6-0. Hur skulle du vilja summera den matchen?

– Matchen började väldigt jämnt, sen fick de två stycken 5-3 lägen som de utnyttjade. Vi hade det svårt att komma tillbaka efter det och matchen vägde över till deras fördel.

 

Annars är det inte direkt vanligt att ni går mållösa från matcherna med tanke på den offensiva kapacitet som finns i ert gäng. Vad behöver ni göra nu för att hitta tillbaka till målflytet?

– Vi måste vara mycket rakare och spela tuffare i alla situationer. Vi skapar ändå lägen i varje match och vi måste bara vara noggrannare då.

 

Du är med och producerar för ditt gäng som du alltid gör på denna nivå. Hur känns din egen form?

– Jag känner mig i väldigt fin form, försöker bibehålla det jag byggt upp under sommaren ifall det dyker upp något i allsvenskan eller utomlands som passar.

 

Senast vi möttes förlorade ni i Vilundahallen med 6-2 efter att vi dragit iväg i målprotokollet i framförallt den sista perioden. Vad kommer du ihåg från matchen?

– En tuff match kommer jag ihåg, det är alltid svårt att spela där. Väsby brukar alltid spela tufft.

 

Vad har du annars för förväntningar på matchen och vad tror du på för typ av matchbild?

– Vi är revanschsugna så klart och vi kommer göra allt för att ta 3 poäng hemma på fredag. Vi ska visa att det är svårt att spela på Testebo också. En tuff men rolig match tror jag att det blir.

 

Hur ser annars skade- och sjukdomsläget i ert lag ut, är alla med på fredag?

– Förhoppningsvis är alla med, några skador som är ovissa men vi får se vilket lag som finns på pappret när pucken släpps.

 

Vilka i ert lag tycker du att vi på läktaren ska kika in lite extra på?

– Håll koll på Adam Nilsson och Fredrik strid, sett otroligt fina där ute på isen i veckan.

 

Slutligen Joakim, hur går det på fredag och vad tror du fäller avgörandet?

– Vi vinner med 4-2 tror jag! Tålamod, noggrannhet och en starkare krigar-insats än Väsby blir avgörande.

 

// # 81 Joakim Axman – Strömsbro IF

 

Från en poängmakare till en annan i form av Christian Holmblad som näst intill hade en magisk afton i söndags. Allt han tog i blev nästan till guld och han var en stor bidragande orsak till att Väsby kunde dra ifrån Hudiksvall i söndags. Jag har tagit några ord med ”Homer” som säger så här inför matchen.

 

Hej Christian! Vilken härlig match vi gjorde i söndags mot Hudiksvall. Var det säsongsbästa anser du?

– Tjenare Krilleh! Ja, det är svårt att jämföra insatserna från match till match men tror nog det var en av de bättre den här säsongen. Förhoppningsvis kommer vi göra bättre matcher framöver också.

 

Vad var det framförallt som fungerade i vårt spel?

– Tycker vi hade bra fart och satte hård press på Hudiksvall över hela banan vilket gjorde att Hudiksvall hade svårt att skapa någon och att vi kunde vinna pucken i farliga lägen flertalet gånger.

 

För din egen del gick det ju otroligt bra. Det kände som om verkligen allt fungerade för dig ute på isen. Håller du med och hur var känslan att spela?

– Håller med, det har inte riktigt stämt så bra i år för mig och ibland kan ett mål göra att mycket släpper och helt plötsligt känns det som man har mycket mer tid på isen.

 

Känns det som att du har hittat ditt spel nu efter skadan?

– Nja, för tidigt att säga än var borta från isen en månad så har nog lite kvar innan formen är på topp, det känns bra, kanske var bra att få komma bort lite och samla kraft. Säsongen är lång och vi ska vara som bäst i mars.

 

Segern gör att vi absolut hänger med i toppstriden och har endast tre poäng upp till serieledning. Kikar du främst uppåt eller är det framförallt strecket nedåt och att behålla glappet till de jagande lagen som du/ni fokuserar på?

– Först och främst lägger vi fokus på att påverka det vi kan påverka själva och det är vårt egna spel och gör vi det vi vet att vi kan göra så kommer vi vara med och kriga om att vinna östra serien. Men sen så ger inte seriesegern något extra än om man kommer femma så direkt när sista matchen är spelad är det bara släppa den och fokusera på nästa uppgift.

 

På fredag möter vi just ett av lagen som jagar oss i form av Strömsbro. De lär vara rätt desperata i mötet mot oss. Hur skall vi kunna hantera det på bästa sätt anser du?

–  Jag hoppas de kommer ut och är desperata. Vi behöver spela så tuffa matcher som möjligt för att utvecklas, vi vill trots allt gå långt i år.

 

De har en hel del måltjuvar i sitt lag med många som har allsvensk rutin. Vad behöver vi framförallt vara vaksamma på då?

–  Ja, speciellt i powerplay är dom vassa så vi får försöka hålla ner på utvisningarna. Sen spelar jag inte så mycket i boxplay så för egen del är det roligare om vi håller oss borta från utvisningsbåset.

 

Vad kommer du annars ihåg från deras spel i vårt senaste möte?

– Egentligen inte så mycket, minns bara att vi vann och att Axman i deras lag gjorde ett snyggt mål. Så det var nog inget i deras spel som stack ut.

 

Slutligen Christian, varför fortsätter vi att spela bra på fredag och på vilket sätt kommer du att bidra?

– Vi har ett bra ”go” i laget och så har Elliot varit grym på träningarna den här veckan så det ser bra ut inför matchen. Jag ska försöka komma ut med samma energi som senaste matchen och om jag spelar med Elliot ska jag se till att han har så mycket puck som möjligt.

 

// # 91 Christian Holmblad

 

Matchen sänds på nätet och länken till sändningen finner ni här:

https://live.hockeyettan.se/live/20775

 

// Krister Holmgren