Troja/Ljungby – Borås HC 0-1

Borås åkte ner till Ljungby den regniga onsdagskvällen för att spela match mot topplaget Troja. Och i skrivande stund sitter just nu Boråskrigarna på bussen på väg hem, med 3 poäng. En riktig krigar insats där man jobbade hårt för varandra, offrade sig och spelade med disiplin. Johan Lantz släppte inte in ett enda mål denna afton. Han fick mota hela 44 skott från Troja som fick jaga kvittering i två perider, efter att Borås tog ledningen med 1-0 i power play. Vi kan konstatera att det endast räckte med ett enda mål för att fälla Troja och ta alla poäng. En gedigen insats och en härlig come back för Janne i båset!

– Idag visade vi vad vi har övat öerhört hårt på de senaste veckorna, nämligen försvarsspelet. Johan gjorde en felfri insats i målet ikväll och resterande laget hjälpte till att hålla undan. En riktigt härlig lagvinst där vi jobbade väldigt hårt för varandra. Vi gick med inställningen att ge 100 procent. Men vi gav 110. Vi hade ett väldigt bra spel 5 mot 5 och höll undan i samtliga boxplay. Skönt att få säsongens första nolla, Johan gjorde det otroligt bra, säger tränarna efter matchen.

Matchfakta

Slutresultat: 0-1 (0-1, 0-0, 0-0)
Skott på mål: 44-16
Utvisningsminuter Borås: 4 (2 x 2 min)
Utvisningsminuter Troja: 2 (1 x 2 min)
Domare: Viktor Svensson
Pubilksiffra: 1231

Målskyttar och assister:

Första perioden:
18:51 0-1 Roni Viirlas (Ludvig Jansson, Mark Corbett)

Andra perioden:
Inga mål.

Tredje perioden:
Inga mål.

Nu vill vi att ni alla ska komma till Lejonkulan nu på lördag när Dalen kommer på besök! En viktig match väntar där viktiga poäng står på spel. Nedsläpp kl. 15:00. Hjälp oss till tre nya poäng! Vi ses!