Blytungt för Vikings i toppmötet – blev överkört av Troja/Ljungby

För första gången den här säsongen blev Nybro Vikings nollat. Det sved till rejält när Troja/Ljungby vann med 6–0 seriefinalen i Liljas Arena inför över 1 500 åskådare.

Förväntningarna var höga inför matchen där höstens giganter i Hockeyettan södra, Nybro Vikings och Troja/Ljungby,  skulle göra upp i Liljas Arena. Nästan 1 600 hade bänkat sig för att se en jämn och dramatisk tillställning, men gick hem missnöjda efter att ha sett Vikings bjuda på alldeles för mycket åt ett Ljungbylag som högg som kobror när chanserna dök upp.

Ett effektivt Troja gick fram till 30 i den första perioden. Ett underläge Vikings inte kunde resa sig ifrån.

– Jag tycker att vi kom ut till matchen på ett bra sätt och skaffade oss två powerplay. Men vi var inte brutala nog för att få in pucken. Strax efter det kom två olyckor från vår del och vi satte dem i en 20-ledning. Det var starten på en lavin. När de fick in trean också så blev vi rätt små och spelade utan övertygelse, säger en besviken Vikingstränare Mikael Tisell.

I mellanperioden utökade Troja ledningen till 50. Den sista perioden blev avslagen.

– Inget snack om att de var bättre än vad vi var. Det här var en riktig väckarklocka för vår del. Och vi ser vad som krävs för att komma ikapp dem och vinna nästa gång. Det kommer krävas betydligt mer än så här, det är en sak som är säker. Vi mötte dem i en träningsmatch och i serien på bortaplan. Då spelade vi tajt och hade minimalt med misstag, säger Mikael Tisell.

Nu är det Troja/Ljungby som är serieledare, på samma poäng som Vikings, men med bättre målskillnad i Hockeyettan södra. Kampen om seriesegern fortsätter. Tre omgångar återstår innan det är dags att ladda upp för Allettan.

Det är bara att ta nya tag för Nybro Vikings. På onsdag väntar hemmamatch mot Halmstad då det är fri entré för publiken. Dessutom kommer Nybro Vikings att spela i ljusblåa retrotröjor som sedan kommer att auktioneras ut.

Missa inte detta!

Matchfakta

Nybro Vikings–Troja/Ljungby 0–6 (0–3, 0–2, 0–1)

Målen: 0–1 (07.06) Victor Romfors (William Romfors, Mattias Elfström), 0–2 (08.58) Tobias Törnkvist (Emil Eriksson, Victor Romfors), 0–3 (12.20) Jonatan Nielsen (Mattias Elfström, Alexander Edström), 0–4 (28.39) Niklas Enberg (Hampus Olsson, Mattias Elfström), 0–5 (39.39) Jonatan Nielsen (Mattias Åkesson, Oscar Öhman), 0–6 (41.55) Hampus Olsson (William Romfors, Kevin Karlsson).

Skott: 20–30 (8–9, 7–12, 5–9).

Domare: Mikael Söderlund.

Publik: 1 581.

Halva potten: Vinstsumma: 5 700 kronor. Lottnummer:  6 438.

Extravinst Malkars: Lottnummer: 6 330.