Inför Wings HC, Arlanda vs Väsby

Streckstriden fortsätter på söndag när vi kliver in i omgång nummer arton. Med tolv poäng kvar att spela om är Väsby i stort på det torra eftersom man har hela elva poäng tillgodo på sexan Vallentuna med därtill klart bättre målskillnad vilket i praktiken innebär en poäng till.

 

För söndagens hemmalag Wings är läget desto mer intrikat och nervkittlande eftersom de för en strid mot just Vallentuna över vilka som ska den femte och sista platsen till Allettan. Huddinge är förvisso inblandade i striden men med tanke på deras enorma form så bör de inte ha några problem att ta en av platserna.

 

Wings hade chansen att dra ifrån Vallentuna redan i fredags när laget spelade sin hängmatch i omgång 17 men då blev hemmalaget Visby/Roma dem övermäktiga när de vann med uddamålet 2-1. Det var ändå enligt rapporter en bra utförd insats från Wings sida i matchen och de verkar ha hittat tillbaka lite till den tidiga formen som laget hade under den första halvan av grundserien.

 

Väsby fick då minst sagt känna på den luften under vingarna som Wings visade upp senast vi möttes. I Vilundahallen hade laget en enorm vilja och var ofina nog att vinna vilket faktiskt då innebar Väsbys första förlust i serien. Wings är ett av tre lag som slagit Väsby i höst så det är ett revanschsuget Väsby som tar sig den dryga milen norröver och till Pinnbacken.

 

I Wings har mycket handlat om förstaformationen med Christian Blomqvist i spetsen som lett laget rent offensivt sett. Christian ligger tvåa i poängligan för hela Hockeyettan Östra och även fast poängsnittet gått ner för Christian på sistone så är det en riktigt vass herre som absolut vet var målet är beläget. Jag har tagit några ord med denna poänggörare inför matchen och hans tankar inför den och avslutningen av serien låter så här.

 

Hej Christian! Vilken säsong ni har gjort hitintills i Wings. Trodde ni själva inför säsongen att det skulle gå så här bra?

– Tjena! Ja, verkligen, det har gått bra. Tycker nästan det kunnat gå bättre, vi har slarvat bort några matcher.  Alla grabbarna har haft samma mål hela tiden och vi vet att vi kan spela bra.

 

 

Och vilken skillnad sedan du sist var i klubben då laget ramlade ner. Vad känner du framförallt skiljer sig åt nu kontra då?

– Allting skulle jag vilja säga, känns nästan som två olika organisationer. Det känns som att vi har en bredare trupp nu än vad vi hade då, striktare linjer i spelet och en hungrigare trupp.

 

Trots den fina säsongen hitintills för er så har det varit lite tuffare ett tag vilket i och för sig vände när ni vände borta mot Vallentuna. Spelade ni sämre där ett tag eller var det bara stolpe ut?

– Vi spelade väldigt dåligt och gjorde inte det vi vart bra på innan. Vi gick ut på isen som att vi bäst och inte behövde jobba hårt och det är inte så Wings vill spela.

 

Du måste annars berätta lite om matchen borta mot VBK. Hur kunde ni egentligen vända 0-5 underläge till seger 6-5 och vad sade ni till varandra i pausvilan inför den andra?

– Ja, det var en speciell match! Tycker vi startade den matchen riktigt bra och sen började det bara regna in mål bakåt och så stod det helt plötsligt 5-0. Vi snackade om att börja jobba hundra procent i varje situation, som vi gjort när vi spelat som bäst och försöka få in någon kasse snabbt så kan vi få lite darr på dem och det funkade bra. Vi hade bra stöd på läktaren också som ”boosta” väldigt mycket för varje mål och varje bra sak vi gjorde .Vi fick mer och mer energi hela tiden.

 

Ni ligger inför fredagens bortamatch mot Visby/Roma två poäng före Vallentuna. Varför tror du att ni orkar hålla undan för dem?

– Helt enkelt för att vi är hungrigare på den platsen än vad de är tror jag.

 

 Ni avslutar ändå med ett riktigt tufft schema där ni möter idel topplag. Hur kommer ni att hantera dessa tuffa uppgifter tror du?

– Ja, verkligen! Det kommer bli väldigt tufft men vi har spelat bra mot alla topplagen och vet att vi kan vinna mot dem. Det blir ofta roligare matcher och vi går in hundra procent i dem, känns lite som vi är underdogs och det är ett läge vi gillar att vara i.

 

Väsby väntar er på söndag. Vad är dina tankar inför den?

– Derby och ska bli väldigt kul och hoppas på mycket folk och känslor!

 

Senast vi möttes var ni ofina och slog oss. Vad kommer du ihåg från den matchen?

– Jag kommer ihåg att det var väldigt målrikt och hoppas på det igen.

 

Hur uppfattar du annars årets upplaga av Väsby Hockey och vad förknippar du oss med?

– Har inte så bra koll på Väsby om jag ska vara ärlig, men ni har gjort flest mål framåt i östra serien så det säger något om er offensiv.

 

Slutligen Christian, varför tror du att vi inte får någon revansch mot er på söndag och vad är nycklarna för poäng?

– Därför att det inte är lätt att komma till Pinnbacken och vinna! Nycklarna kommer att vara försvarsspelet och att vinna flest dueller.

 

// # 9 Christian Blomqvist – Wings HC, Arlanda

 

Denna spelare är en kille att absolut hålla koll på för Väsbys backar under söndagseftermiddagen. En av dessa backar är Robin Karlsson som ju i onsdags gjorde en fin återkomst till Väsby och som är laddad inför derbyt. Här är hans tankar inför matchen.

 

Hej Robin! Först och främst, varmt välkommen tillbaka. Hur är känslan över att vara tillbaka i fadershuset igen?

– Hej Krister och tack så mycket! Det känns bra att vara tillbaka i Väsby.

 

Berätta lite om säsongen som varit. Du startade upp i Norge och i högstaligan där men vad hände sedan?

– Jag började där, det kändes bra allting och gick ganska bra på isen för mig. Men sedan så var det några saker som inte blev som tänkt, både på och utanför isen, så jag tog ett beslut att åka hem och så här i efterhand känns det som rätt beslut.

 

 Det blev mål direkt i återkomsten för din del när du hittade nätet och gjorde 5-1 mot Hanviken. Berätta lite om målet?

– Ja, alltid skönt och göra mål! Finns väl inte så mycket att säga, jag fick en bra passning som jag satte dit.

 

Hur känns det annars i kroppen i onsdags och vad tycker du om vår insats som helhet?

– Det märks ju att man varit borta ett tag, kände mig rätt trött i kroppen, men det blir bättre när man kommer igång med träningarna nu med laget. Jag tycker att vi gör en okej match.

 

Du har ju varit borta från spel med Väsby i nästan två år. Tycker du vårt spel skiljer sig något åt nu kontra hur det var när du lämnade?

– Det finns vissa saker som är samma som när jag var här förut, men några saker som ändrats så jag har en positiv känsla till det.

 

Ett härligt norrortsderby väntar nu på söndag när Wings tar emot oss i Pinnbackshallen. Är det speciellt att möta Wings tycker du?

– Nej, jag tycker det känns som alla andra matcher, man vill alltid vinna, så man har den inställningen till samtliga matcher oavsett motstånd.

 

Vad vet du annars om dem och vad tror du väntar oss?

– Jag vet inte så mycket om Wings som lag de var ett tag sen jag spelade mot dem. Men har sett att de har en riktigt bra forward där, Christian Blomqvist så han får man hålla lite extra koll på.

 

Slutligen Robin, på vilket sätt kommer du att utmärka dig på isen i Märsta på söndag och vad blir nycklarna för poäng?

– Jag känner att jag kommit in i spelet lite bättre nu med några fler träningar i kroppen så det ska bli kul med match igen. Vi får se till att hålla tätt bakåt och spela ett bra anfallsspel och ta vara på våra målchanser, så vinner vi .

 

// # 29 Robin Karlsson

 

Matchen sänds på nätet och länken till sändningen finner ni här:

https://live.hockeyettan.se/live/20791

 

// Krister Holmgren

 

Foto: Arne Rundlöf