Karlskrona lånar Viktor Näslund.

Sent under söndagseftermiddagen kom vi överens med allsvenska Karlskrona om en utlåning av backen Viktor Näslund. Karlskrona har bekymmer på skadefronten och då öppnades en lucka för Viktor att få prova på spel i Hockeyallsvenskan. Utlåningen gör att han missar Dalens match mot Hanhals den 4 december men är tillbaka till matchen mot Nybro den 8 december. För Viktor väntar nu ikväll en bilfärd till Stockholm:

– Det ska bli väldigt roligt och spännande att få testa på spel i Hockeyallsvenskan och se skillnaden mot Hockeyettan. Just nu är det mycket att förbereda, Pelle ringde runt 16 tiden och berättade. Så nu är det bara att också väskan och åka till Stockholm då vi möter AIK imorgon.

Dalen och Viktor missade chansen till spel i Allettan då man under gårdagen förlorade matchen mot Borås med 6-1.

– Det är klart att man helst av allt skulle vilja spela med Dalen i Allettan, men nu är det som det är och vi ska försöka ta bakvägen till Play-off. Men det är klart att det ska bli roligt att få spela positiva matcher, sen får vi se hur det går, om jag får spela eller inte. Allt är som sagt nytt för mig men det blir ett roligt äventyr.

Pelle Gustafsson kommenterar utlåningen av Näslund:

– Viktor har varit vår stabilaste back och och för oss gäller det att se till individen och ge honom alla förutsättningar vi kan för att han ska ta nästa steg i karriären. Han är väl värd denna chansen att få prova på spel i Hockeyallsvenskan med Karlskrona. Vi kommer till matchen på onsdag återigen ha Jaeden Martin från HV71 med i truppen.

Piotr Arvidsson