Seger utan att imponera

Forshaga tar sin tredje raka seger i hemmamatchen mot Surahammar! I och med segern går man förbi Linden i tabellen och ligger nu tre poäng bakom Nyköping som ockuperar sjätteplatsen.

Matchen inleddes lite trevande men med några bra anfall från hemmalaget under de första minuterna. Efter 4:30 spelade får man även en utvisning med sig och man får spela i numerärt överläge för första gången i matchen. Hemmalaget lyckas skapa några farliga lägen nära målet, men Christoffer Hanning i Surakassen satte stopp för de försöken. I stället är det gästerna som tar ledningen halvvägs in i perioden i spel med en man mer på banan där Marcus Wahlgren får öppen kasse vid bortre stolpen efter ett fint pass från Jesper Hedman. Målet stärkte Surahammar som flyttade upp sina positioner och resten av perioden blev jämn spelmässigt.

Andra peroiden fortsätter i samma stil med jämnt spel fast hemmalaget kommer till fler avslut på mål, men effektiviteten saknas. Med halva matchen spelad får Forshaga chans att spela i numerärt överläge igen och denna gången lyckas man kvittera till 1-1 efter en öppnande passning från Johan Erkgärds till Oskar Skärberg som stänkte in sitt första mål för säsongen i nättaket.
Resterande delen av perioden fortsätter på samma sätt som tidigare.

När den tredje perioden är fem minuter gammal ger sig Suraspelaren Charlie Hellström ut på en offensiv räd och lyckas med både tur och skicklighet tråckla sig förbi tre rödklädda motståndare och lägga in en backhand förbi Hugo Svensson i hemmakassen och därmed ge gästerna ledningen i matchen igen. Detta blev dock den tändvätska hemmalaget behövde för att koppla på till 100% och redan efter tre minuter hade Skärberg kvitterat matchen igen. Hemmalaget nöjde sig inte där utan fortsatte på den inslagna vägen och hade inom loppet av åtta minuter gått ifrån till en 5-2 ledning och matchen var punkterad. Surahammar tröstmålar med 14 sekunder kvar av matchen i power play och fastställer slutresultatet till 5-3.