Nu skall det avgöras!

Efter en mycket imponerande sista tid där spelet har börjat sätta sig, formationerna ser bara bättre och bättre ut och samtidigt som resultaten också går vägen så är vi i allra högsta grad med i kampen om den sista platsen till Allettan. Så här ligger det till!

Det är mer eller mindre den femte och sista platsen till Allettan Södra som vi jagar och på denna femteplats hittar vi i dagsläget Halmstad Hammers HC på. Halmstad har i dagsläget 33 inspelade poäng och plus 3 i målskillnad, men de avslutande 3 matcherna är allt annat än enkla för hallänningarna. Nybro först ut nu imorgon onsdag och sen väntar en tuff drabbning mot Allettakonkurrenten Kalmar HC, där ett av lagen kommer att missa och gå rent och tappa poäng. I den avslutande matchen så möter man Borås HC på bortais, ett Borås som verkligen är på gång.

På sjätteplatsen hittar vi Kalmar HC med 29 poäng och plus 4 i målskillnad. Ett Kalmar HC som Mörrum Hockey senast besegrade och där vi även gjorde en av säsongens bättre matcher. Smålänningarna har på de tre avslutande matcherna först en tuff bortamatch mot Borås HC, följt av en match mot Kalmar och Mörrums konkurrent Halmstad Hammers HC och en avslutning borta mot Tyringe.

Mörrum då befinner sig på sjunde plats i ATG Hockeyettan Södra, 28 poäng inspelade och plus 4 i målskillnad. Vi har den fina fördelen inför avslutningen att vi börjar jakten med 2 hemmamatcher nu i veckan och där man verkligen kan sätta tonen för vad man vill ha för förutsättningar kommande onsdag i den sista matchen mot Nybro Vikings IF. Imorgon börjar vi kampen om den sista platsen till Allettan genom att ta oss an Vimmerby HC på Jössarinken. En match som verkligen blir spännande då man kanske har spelat sina 2 bästa matcher de senaste som varit. På lördag är det dags igen för en ny hockeyfest på Jössarinken då Borås HC gästar oss i ytterligare en spännande och viktig match.

Nu är det dags! Förutsättningarna gör att möjligheterna verkligen finns där och nu sluter vi upp genom att närvara och stötta våra hockeykrigare både på onsdag och lördag så kan vi, tillsammans med spelarna i vårt A-lag, göra en riktigt fin avslutning på en grundserie som började mindre bra men som bara blivit bättre och bättre.

Stöd dina lokala hockeykrigare i jakten på ännu en seger, köp dina biljetter till veckans matcher på följande länkar:

Mörrum Hockey – Vimmerby HC, Onsdagen den 4:e december 19.00

Mörrum Hockey – Borås HC, Lördagen den 7:e december 16.00

// David Särnby