Segersviten fortsätter!

Igår kväll kom den fjärde raka segern för Forshaga och denna gången var det Köping som åkte hem utan någon poäng med sig från Ängevi Ishall.

Tabelltian Köping är ett fartfyllt lag som har blandat och gett i år utan att riktigt ha de små marginalerna på sin sida, men de bjuder alltid upp till kamp. Första perioden var inget undantag med böljande spel i hög fart. Forshaga gör det enda målet i perioden och går till den första periodvilan med en 1-0 ledning.

I den andra perioden rivstartar hemmalaget ordentligt. Redan efter 38 sekunder har man hunnit göra både 2-0 och 3-0 och efter ytterligare 5 minuter utökar man ledningen till 4-0 och matchen är i princip avgjord. Gabriel Johansson gör sedan sitt andra mål för kvällen fram till 5-0 innan man går till den andra periodpausen.

I den tredje perioden blir spelet lite mer avvaktande från hemmalagets sida och Köping jagar reducering, men inlånade målvakten Eric Forsberg från Färjestad J20 (med moderklubb Forshaga IF) gör en mycket stabil insats mellan stolparna i sin premiärmatch på seniornivå. Jesper Nordin gör 6-0 när han mycket elegant rundar sin markering vid blålinjen innan han tar sig in i slottet för ett kliniskt avslut. Gästerna tröstmålar med cirka sju minuter kvar av matchen i boxplay (!) efter en utvisning för för många spelare på isen.

Coach Andreas “Sälen” Svensson summerar:
-“En första period med lite för mycket Hawaii-hockey för vår smak, men vi får med oss 1-0. I andra perioden var vi på från start och klev in i närkamperna och fick resultat av det. Tredje försöker vi spela av på ett bra sätt och tycker det är fullt godkänt.”

Noterbart är att tre hemmaspelare fick kliva av matchen pga skador, men de ska förhoppningsvis vara tillbaka redan till helgen. På söndag är det nämligen dags att ta revansch på Eskilstuna Linden, nykomlingarna från division 2, som har presterat över mångas förväntningar och nu är med och kämpar om topplaceringarna inför fortsättningsserien där värdefulla bonuspoäng står på spel.

Forshaga IF – Köping HC
6 – 1 (1-0, 4-0, 1-1)
Skott: 29 – 37 (10-10, 13-13, 6-14)
Utvisningar: Forshaga 3x2min, Köping 4x2min
Målvakter: Eric Forsberg 97,30%, Jonas Eneroth 78,26%, Elias Olofsson 83,33%
Målgörare
Forshaga: Gabriel Johansson 2, Robin Johannesson, Oliver Kandegård, William Johannesson och Jesper Nordin
Köping: Jonte Berg

 

:: Kim Jemail