Vinst mot Vallentuna efter förlängning

Gårdagens match var en tuff och tät tillställning med två lag som inte vill vika ner sig.

Det var väldigt viktiga poäng som stod på spel inför matchen. Ett Vallentuna som jagar oss i tabellen, samtidigt som de försöker hålla Wings HC Arlanda bakom sig för att kunna knipa den sista Allettanplatsen.

Vallentuna startade matchen bäst och gjorde 1-0 redan efter 1.29. En spelmässigt jämn period som innehöll mycket fart och kamp. Den andra perioden kommer vi upp bättre och för spelet på ett annat sett än i den första perioden. Vi har många kvalificerade målchanser, men en storspelande Alexander Jirhage i Vallentunamålet nekar oss en kvittering. Vallentuna har också sina chanser under den andra perioden, men Pontus i målet spelar riktigt bra och ger oss en trygghet i vårt försvarsspel. Klockan stod på 3.48 när Victor Andersson till slut kunde hitta rätt och göra sitt 14e mål för säsong efter framspelning av Niclas Lehmann och Gustav Ahnelöv. Med lite mindre än två minuter kvar av den andra perioden så utnyttjar vi ett powerplay när Niclas Lehmann hittar rätt i nätmaskorna bakom Jirhage.

I den tredje perioden spelar vi bra och har våra lägen att avgöra matchen, men ett misstag i ett byte resulterar i att Vallentuna kan kvittera med drygt nio minuter kvar. Matchen går till förlängning där Måns Krüger blir matchvinnare, fint framspelad av Adam Hansen.

I och med gårdagens seger behöver vi nu ta en poäng i de två avslutande omgångarna för att säkra avancemanget till Allettan. Nästa match spelas mot Allettan-jagande Wings HC Arlanda. Matchen är nu på söndag i Björkängshallen kl. 16;00.