Tung förlust mot Linden

Forshaga åkte till Eskilstuna på söndagen med förhoppningen att förlänga sin segersvit och stärka sin position inför fortsättningsserien. Tyvärr räcker det inte bara med hopp om vinst, man måste visa det på isen också och det saknades det en hel del av igår.

Matchen var dock jämn till en början och båda lagen skapade en del målchanser. Allteftersom tog hemmalaget över matchen mer och mer och kontrollerade det mesta. Forshaga hade svårt att skapa farliga lägen, även i power play och spelade lite håglöst och energifattigt då Linden vann de flesta närkamperna och spelade sig smart och enkelt ur trängda lägen.

Visserligen bjöds bortalaget på ett gratis läge i första perioden när en back ramlar, men man lyckas inte förvalta friläget. Istället bjuds hemmalaget på ett liknande läge några minuter senare och då gör Hugo Ollila inga misstag ensam med David Söderberg och 1-0 är ett faktum.

Matchen fortsätter mållös och i samma stil fram till det att hemmalagets Stefan Gråhns och Forshagas David Lennartsson hamnar i en privat uppgörelse mitt i den tredje perioden. Det resulterar i ett matchstraff för Lindenspelaren och en tvåminutare för Lennartsson. I det efterföljande 4-mot-4 spelet utökar hemmalaget sin ledning när man lyckas peta in en retur.

Med tre minuter kvar tar Forshaga ut sin målvakt för att försöka komma ikapp och man får även en utvisning med sig, men i spelet 6-mot-4 vinner, typiskt för matchen, hemmaspelaren en närkamp mot en Forshagaback och kan punktera matchen med ett mål i öppen kasse.

Nu blir det tufft att lägga beslag på sjätteplatsen och sex bonuspoäng i fortsättningsserien. I den sista omgången på onsdag tar Forshaga (29 p) emot tabelltvåan Borlänge på hemmaplan, medan Linden (31 p) ska till tabelltian Köping och Nyköping (29 p) spelar hemma mot tabelltolvan Surahammar.

Foto: Ann Karlsson

Eskilstuna Linden Hockey – Forshaga IF
3 – 0 (1-0, 0-0, 2-0)
Skott: 30 – 28 (9-10, 9-4, 12-14)
Utvisningar: Linden 4x2min 1×5+20min, Forshaga 6x2min
Målvakter: Oliver Eriksson 100,00%, David Söderberg 93,10%
Målgörare
Linden: Hugo Ollila, Gustav Särenborg och Linus Ageborg
Forshaga: –

 

:: Kim Jemail