Jag var inte beredd att lämna Bois!

Med sina 21 mål så var Jesper Lindén Bois klart bäste målskytt och faktiskt sjunde bästa i hela hockeyettan. Det gjorde att flera allsvenska klubbar fick upp ögonen för den hårt jobbande 21-åringen, men Jesper tackade nej till alla anbud och valde att fortsätta i Mariestad. En klubb han fått stort hjärta för.

Vad kul att du skrev på!

Ja skitkul!

Jag läste att Calle Johansson berättade att du tackade nej till allsvenska anbud för att fortsätta i Bois. Fanns det många intressenter?

Det fanns intresse från allsvenska klubbar, men det kändes rätt med Mariestad och det ska bli kul att sätta igång.

Varför nappade du inte på att spela allsvenskt?

Jag har spelat här i två år nu och trivs jättebra med allt runt klubben. Jag vet vad jag har och är inte beredd att lämna det.

Vad säger du annars om din säsong som gick?

Den var rätt bra, det var lite upp och ner men till stor del så gick det bra.

Du gjorde en riktigt bra säsong i mina ögon, med egentligen bara en liten svacka, inledningen på allettan. Vad hände där, var du skadad eller var det helt enkelt sviktande form?

Det var mycket dålig form. Det började med att jag var sjuk över nyår och sedan gjorde jag någon dålig match och så blev det någon till och det låste sig lite. Men jag jobbade på för att det skulle vända och det gjorde det också och jag hade en stegrande form kände jag. Synd det tog slut som det gjorde bara…

Jämför man med din första säsong så hade du ett ordentligt lyft poängmässigt. Första säsongen så gjorde du 13+10 poäng, nu den andra 21+14. Vad är förklaringen?

Jag fick mer förtroende och så hade man lärt sig lite om hur serien var och hur man ska spela. Sedan utvecklas man ju också.

Vad känner du att du utvecklat?

Jag blev lite mer mogen i spelet och tar mig till lite fler lägen. Sedan vill man ju alltid göra ännu fler mål och poäng och det kunde jag ha gjort också känner jag, men det mesta har man utvecklat. Framför allt är det lite smådetaljer hur man ska spela för att bli effektivare.

Det innebär att du ökade poäng- och målproduktionen med drygt 50%. Hoppas du ta ett lika stort steg säsongen som kommer?

Man kan alltid hoppas och jag ska försöka göra det så bra som möjligt. Det gäller bara att jobba hårt och hoppas poängen hänger med, men det ska bli roligt.

Sedan vill jag påstå att även om du är viktig offensivt så är du också minst lika viktig defensivt med dit hårda hemjobb och täckta skott. Är det något du vill utveckla mer eller är det offensiven du siktar på att förbättra?

Jag vill utveckla hela spelet och bli en mer komplett spelare. Men i defensiven är det inte så mycket detaljer man utvecklar, visst kan man utveckla sin defensiv men det är mer en inställningsfråga, att göra det man ska. Att blocka skott när det behövs och ta det tråkiga skitjobbet. Offensivt är det fler detaljer i det egna spelet man kan jobba på. Defensivt är det mer att göra det tillsammans på isen, att göra jobbet som en enhet.

Du kommer ju från Stockholm, hur är det att komma och bo i en liten stad som Mariestad?

Jag har aldrig riktigt känt mig som en storstadskille, det är inte min grej även om jag är uppvuxen i Stockholm, eller en bit utanför. Jag trivs i mindre samhällen, det är inte lika mycket köer och inte lika mycket folk överallt.

Du var assisterande kapten i laget säsongen som gick och fick mycket speltid. Känner du att du är viktig för laget?

Jag försöker göra så mycket jag kan och vara en ledande spelare, sedan hoppas man vara en viktig spelare också, att göra så mycket som möjligt för laget.

När du skrev på så väcktes det mycket jubel från Boisanhängare. Märker du av att du är omtyckt?

Man märker ju av det på matcher, men det är ju egentligen hela laget. Fansen är bra mot alla spelare, inte så mycket mig som person. Men man märker att så länge man jobbar hårt och ger allt så gillar fansen det. Man behöver inte vara den mest tekniska, men gör man det som krävs så blir man omtyckt.

Nu gick ni ju inte till kvalserien då spelet avbröts innan, men hur sugen är du på att ta dig dit denna säsong?

Väldigt sugen, det känns som att det var något som inte blev klart. Vi hade något på gång och vi var många som trodde det kunde bli något rejält av säsongen, och vi hade en bra känsla att det skulle kunna gå riktigt långt. Vi vet ju inte hur det gått i en kvalserie, men vi kände att vi skulle tagit oss dit och att vi skulle utmanat ordentligt där. Men det gav ett jädra revanschsug i alla fall.

Bidrog det till att du blev kvar, att du vill gå upp med Bois i allsvenskan istället för att gå dit på egen hand?

Det hade varit hur kul som helst att ta upp Mariestad, verkligen!

Är det ett Boishjärta som börjat dunka?

Ja, jag tycker om Mariestad som stad och Bois vad det står för jäkligt mycket, och det ska bli väldigt roligt med en ny säsong i klubben. Jag lovar inte att stanna i klubben för alltid, men Bois kommer alltid finnas i mitt hjärta.

 

Av Krister Holm

Fot Anna Engström