Söderlund om varför det blev Bois

Igår blev det klart att 19-årige juniorlandslagsmannen Lucas Söderlund ansluter till Mariestad Bois. Dock var klockan lite sen för att få en intervju med huvudpersonen men idag så fick vi tag i en nöjd Lucas som ser fram emot att komma till Skaraborgs stolthet.

Välkommen till Mariestad Bois!

Tackar tackar!

Du har ju mött Mariestad ett antal gånger under förra säsongen med Grums. Vad har du för minnen från dom matcherna?

Att det var en bra hemmaarena med mycket folk och att det verkar vara ett skönt gäng. Det verkar vara en bra förening med allt runtomkring också, så jag är bara positiv till att komma till Mariestad.

Du gjorde ju tre mål i matcherna mot oss, så du har inga problem att hitta rätt heller, hehe!

Jag gillar hallen och isen och det var alltid roligt att möta Mariestad för det blev bra matcher med bra inramning…

Du fick ju ditt riktiga genombrott under förra säsongen i Grums. Berätta om den!

Jag fick en bra start med mycket förtroende hos tränare och hade bra gubbar runt mig. Så jag fick bra hjälp och la ner mycket extra tid själv och det gjorde att det gick bra.

Ja och du gjorde 22 mål i hockeyettan som 18-åring, imponerande!

Allt föll på plats, sedan fick jag mycket pass av Norbäck och Erkan (Stefan Erkgärds), dom hjälpte mig mycket. Vi hade ett bra samspel.

Det gav dig sedan chansen att spela i juniorlandslaget. Hur var det?

Det var helt nytt, en ny miljö och nya erfarenheter. Det var riktigt kul att få chansen, jag ska kriga för att det ska hända igen.

Du har fått chansen att både vara med och göra mål i juniorlandslaget också i år!

Ja jag var med och spelade en turnering i Ryssland, det var kul.  Gjorde också ett riktigt turmål, hehe.

Hur kom det sig att det blev Växjö för din del?

Mycket var att dom hörde av sig och att jag fick ett rookiekontrakt. Så nu har jag haft bra fysträning och sommarträning. Hade en lite tung start men det har gått framåt mycket på slutet och jag har fått mycket energi av det och det har rullat på bättre och bättre med mer självförtroende. Hoppas det håller i sig nu till allettan också!

Nu lämnar du juniorhockeyn för att ge dig på seniorhockeyn igen. Hur kommer det sig?

De var ett gemensamt beslut, jag snackade med min agent och vi kom fram till att jag har seniorhockey i mig och jag tror det kan bli riktigt bra i allettan.

Varför just Mariestad då? Du lär ha haft ett gäng klubbar att välja på…

Ja det fanns några intressanta alternativ, men Mariestad tyckte jag var bästa klubben, det ska bli kul att pröva på något nytt. Sedan känner jag till Mariestad rätt bra, vi har ju ”IQ” här som materialare för Växjös J20 och jag har bara hört positiva saker om Mariestad, inget negativt alls.

Hur ska det blir att spela allettan nu då?

Det ska bli roligt komma tillbaka i seniorhockeyn, jag vill leverera mer än förra året, då tyckte jag det gick lite tyngre, även om det är naturligt då det är tuffare motstånd också, men det ska bara bli kul

För dom som inte känner till dig, vad är dina styrkor på isen?

Mitt skott och min fart är mina största styrkor, offensiven. Det ska jag försöka utnyttja så mycket som möjligt.

Har du spelat mycket powerplay.

Jag har spelat powerplay här men har också fått en större roll på slutet och också fått spela boxplay, blivit mer tongivande. Samtidigt vill jag vara mer offensiv än defensiv då det är där jag tycker jag har mina största styrkor.

Vad ser du mest fram emot nu?

Att få träffa killarna och komma till ny miljö och komma ut och träna.

När ansluter du?

Tidigt nästa vecka, ju tidigare desto bättre.

Och det är en Lukas Söderlund i toppform som ansluter?

Ja det är det.

 

Mariestads före detta materialare, numer Växjö Lakers J20-materialare Mattias ”IQ” Pehrson, har bra koll på Bois nyförvärv. Här är hans ord om Söderlund:

”Bois har redan en bra högerskytt i Jesper Lindén, nu får ni en lika bra leftare. En enorm träff i skottet och har också bra skridskoåkning. I Lucas så får Bois ett hot till i anfallszon, men han kan också ta en roll att checka hårt och smälla på om det behövs. Hos oss har han haft en viktig roll som sniper i vårt ena powerplay, spelet har byggt på att han ska skjuta. Det finns ju några bra passningsläggare i Bois som säkert kommer kunna hitta honom. Vid sidan av är han en bra kille med glimten i ögat, det är mycket tjo och tjim.”