Uddlöst Vikings fastnade i Visbys fälla

Nybro Vikings blev nollat på hemmais. Ett disciplinerat och försvarsstarkt Visby/Roma stängde ner Vikings i Liljas Arena. 

Det blev en helt annan matchbild jämfört med den fartfyllda tillställningen mot Huddinge i fredags. Visby/Roma kom stärkta efter bortaseger i Halmstad i fredags och bjöd inte på något förutom en handfull utvisningar. Men i egen zon var det oftast stängt och var det inte stängt av utespelarna så hade man en trygg sista utpost i form av Daniel Marmenlind.

Man behövde inte vara en raketforskare för att förstå att matchens första mål skulle kunna bli matchavgörande. Och så blev det i Liljas Arena. Matchen stod och vägde mot slutet av den andra perioden då Visby tilldömdes ett straffslag som man tog vara på. Finländaren Teemu Huttu gjorde en läcker dragning som ställde Robin Johansson i Nybromålet.

– I början av matchen kändes det som två boxare som känner på varandra. Men de gick hårdare ut mot oss, än vi efter dem. Men vi hade våra chanser, men tog inte vara på dem, säger Nybro Vikings tränare Mikael Tisell.

Matchen igenom hade Vikings svårt att ta sig in på mål ändå hade man ett par ganska hyggliga lägen, men pucken ville inte in bakom Daniel Marmenlind.

Mot slutet av matchen plockade Mikael Tisell ut Robin Johansson, men det gav ingen effekt. I stället kunde Visby/Roma göra mål i öppen kasse.

– Sett över 60 minuter var de mer desperata och konstanta i sitt spel. Vi hade några sekvenser där vi gjorde det bra fullt ut, men totalt sett var det för dåligt. Vi hade svårt att komma in bakom deras backar och när väl pucken var nere i anfallszon så gav vi bort pucken för lättvindigt. Det gjorde att vi aldrig kunde lyfta upp spelet och få energi av det, säger Mikael Tisell.

Var Visby som du hade förväntat dig?

– Ja. Vi har mött lag innan som har forecheckat med tre spelare högt. Vi brukar klara av det bättre än vad vi gjorde i dag.

För Vikings del är det bara att ladda om batterierna för på onsdag väntar en ny tuff utmaning – Troja/Ljungby på bortais.

Matchfakta

Nybro Vikings–Visby/Roma 0–2 (0–0, 0–1, 0–1)

Målen: 0–1 (35.40) Teemu Huttu (straff),  0–2 (58.18) Adrian Elefalk (Mikael Adamsson, Nikolas Koberstein).

Domare: Robin Karlsson.

Skott: 25–30 (10–10, 8–12, 7–8).

Publik: 1 617.

Halva potten

Vinstsumma: 3 600 kronor.

Lottnummer: 9 954.