lör 18 jan Slut
Hockeylag PIT 5
Hockeylag VBK 2
lör 18 jan Slut
Hockeylag TEG 2
Hockeylag VSB 3
lör 18 jan Slut
Hockeylag BOD 0
Hockeylag BHF 3
lör 18 jan Slut
Hockeylag KIR 0
Hockeylag LIN 2
lör 18 jan Slut
Hockeylag ORN 2
Hockeylag KAL 0
lör 18 jan Slut
Hockeylag TRA 3
Hockeylag TRO 5
sön 19 jan Slut
Hockeylag BOD 3
Hockeylag LIN 1
sön 19 jan Slut
Hockeylag HIF
Hockeylag SHC
sön 19 jan Slut
Hockeylag ESK 6
Hockeylag HAN 0
sön 19 jan Slut
Hockeylag SEG 2
Hockeylag STR 6
sön 19 jan Slut
Hockeylag TEG
Hockeylag VBK
sön 19 jan Slut
Hockeylag PIT 4
Hockeylag VSB 3
sön 19 jan Slut
Hockeylag KIR
Hockeylag BHF
sön 19 jan Slut
Hockeylag GRU
Hockeylag KRIF
sön 19 jan Slut
Hockeylag NYB 3
Hockeylag SIK 2
sön 19 jan Slut
Hockeylag HAH 3
Hockeylag MAR 1
sön 19 jan Slut
Hockeylag HLS 5
Hockeylag TYR 2
sön 19 jan Slut
Hockeylag KLR 3
Hockeylag VIM 5
sön 19 jan Slut
Hockeylag LND
Hockeylag NYK
sön 19 jan Slut
Hockeylag MAL 1
Hockeylag KPN 7
sön 19 jan Slut
Hockeylag FOR 3
Hockeylag KUM 2
tis 21 jan 19:00
Hockeylag KIR -
Hockeylag PIT -
ons 22 jan 19:00
Hockeylag STR -
Hockeylag ESK -
ons 22 jan 19:00
Hockeylag HAN -
Hockeylag HIF -
ons 22 jan 19:00
Hockeylag SHC -
Hockeylag WIN -
ons 22 jan 19:00
Hockeylag VSB -
Hockeylag HHC -
ons 22 jan 19:00
Hockeylag VBK -
Hockeylag OIK -
ons 22 jan 19:00
Hockeylag KAL -
Hockeylag AIF -
ons 22 jan 19:00
Hockeylag LEJ -
Hockeylag VHC -
ons 22 jan 19:00
Hockeylag BOD -
Hockeylag TEG -
ons 22 jan 19:00
Hockeylag SIK -
Hockeylag GRU -
ons 22 jan 19:00
Hockeylag KRIF -
Hockeylag HAH -
ons 22 jan 19:00
Hockeylag MAR -
Hockeylag NYB -
ons 22 jan 19:00
Hockeylag TRO -
Hockeylag VRH -
ons 22 jan 19:00
Hockeylag HUD -
Hockeylag TRA -
ons 22 jan 19:00
Hockeylag HLS -
Hockeylag VIM -
ons 22 jan 19:00
Hockeylag MRM -
Hockeylag BOR -
ons 22 jan 19:00
Hockeylag DAL -
Hockeylag KLR -
ons 22 jan 19:00
Hockeylag KUM -
Hockeylag MAL -
ons 22 jan 19:00
Hockeylag KPN -
Hockeylag LND -
ons 22 jan 19:00
Hockeylag NYK -
Hockeylag SUR -
fre 24 jan 19:00
Hockeylag WIN -
Hockeylag HAN -
fre 24 jan 19:00
Hockeylag HIF -
Hockeylag STR -
fre 24 jan 19:00
Hockeylag ESK -
Hockeylag SEG -
fre 24 jan 19:00
Hockeylag MRM -
Hockeylag TYR -
fre 24 jan 19:00
Hockeylag VIM -
Hockeylag DAL -
fre 24 jan 19:00
Hockeylag HLS -
Hockeylag BOR -
fre 24 jan 19:00
Hockeylag SUR -
Hockeylag KPN -
fre 24 jan 19:00
Hockeylag LND -
Hockeylag KUM -
fre 24 jan 19:00
Hockeylag MAL -
Hockeylag FOR -
lör 25 jan 16:00
Hockeylag OIK -
Hockeylag BOD -
lör 25 jan 16:00
Hockeylag HHC -
Hockeylag KIR -
lör 25 jan 16:00
Hockeylag BHF -
Hockeylag PIT -
lör 25 jan 16:00
Hockeylag LIN -
Hockeylag TEG -
lör 25 jan 16:00
Hockeylag HUD -
Hockeylag GRU -
lör 25 jan 16:00
Hockeylag HAH -
Hockeylag NYB -
lör 25 jan 16:00
Hockeylag TRA -
Hockeylag SIK -
lör 25 jan 16:00
Hockeylag TRO -
Hockeylag MAR -
sön 26 jan 16:00
Hockeylag SEG -
Hockeylag HIF -
sön 26 jan 16:00
Hockeylag STR -
Hockeylag WIN -
sön 26 jan 16:00
Hockeylag HAN -
Hockeylag SHC -
sön 26 jan 16:00
Hockeylag VBK -
Hockeylag VSB -
sön 26 jan 16:00
Hockeylag HHC -
Hockeylag BOD -
sön 26 jan 16:00
Hockeylag OIK -
Hockeylag KIR -
sön 26 jan 16:00
Hockeylag LIN -
Hockeylag PIT -
sön 26 jan 16:00
Hockeylag BHF -
Hockeylag TEG -
sön 26 jan 16:00
Hockeylag AIF -
Hockeylag ORN -
sön 26 jan 16:00
Hockeylag VHC -
Hockeylag KAL -
sön 26 jan 16:00
Hockeylag VRH -
Hockeylag KRIF -
sön 26 jan 16:00
Hockeylag BOR -
Hockeylag TYR -
sön 26 jan 16:00
Hockeylag DAL -
Hockeylag MRM -
sön 26 jan 16:00
Hockeylag KLR -
Hockeylag HLS -
sön 26 jan 16:00
Hockeylag FOR -
Hockeylag LND -
sön 26 jan 16:00
Hockeylag KUM -
Hockeylag SUR -
sön 26 jan 16:00
Hockeylag KPN -
Hockeylag NYK -
tis 28 jan 19:00
Hockeylag TEG -
Hockeylag KIR -
ons 29 jan 19:00
Hockeylag ESK -
Hockeylag HIF -
ons 29 jan 19:00
Hockeylag SHC -
Hockeylag STR -
ons 29 jan 19:00
Hockeylag WIN -
Hockeylag SEG -
ons 29 jan 19:00
Hockeylag BHF -
Hockeylag LIN -
ons 29 jan 19:00
Hockeylag PIT -
Hockeylag BOD -
ons 29 jan 19:00
Hockeylag VSB -
Hockeylag OIK -
ons 29 jan 19:00
Hockeylag VBK -
Hockeylag HHC -
ons 29 jan 19:00
Hockeylag KAL -
Hockeylag LEJ -
ons 29 jan 19:00
Hockeylag KRIF -
Hockeylag TRO -
ons 29 jan 19:00
Hockeylag SIK -
Hockeylag VRH -
ons 29 jan 19:00
Hockeylag NYB -
Hockeylag TRA -
ons 29 jan 19:00
Hockeylag GRU -
Hockeylag HAH -
ons 29 jan 19:00
Hockeylag MAR -
Hockeylag HUD -
ons 29 jan 19:00
Hockeylag BOR -
Hockeylag VIM -
ons 29 jan 19:00
Hockeylag TYR -
Hockeylag DAL -
ons 29 jan 19:00
Hockeylag MRM -
Hockeylag KLR -
ons 29 jan 19:00
Hockeylag NYK -
Hockeylag KUM -
ons 29 jan 19:00
Hockeylag SUR -
Hockeylag FOR -
ons 29 jan 19:00
Hockeylag LND -
Hockeylag MAL -

Väsby knep bonuspoängen

Det krävdes ett straffavgörande för att hitta en vinnare i mötet mellan Lindlövens IF och Väsby. Väsby var till slut kyligast när Elliot Lorraine trädde in den sextonde straffen i krysset och gav Väsby bonuspoängen i ett annars svängigt möte.

– Ganska bra idag, även om det är lite ojämnt säger tränare Viktor Tuurala. Vi startar riktigt bra, och den första perioden får vi vara nöjda med. Vi tappar tålamodet i andra, får ett sent mål tillbaka in dock, och i tredje steppar vi upp spelet mer igen. Vi drar längsta strået tillslut och det känns skönt med två pinnar.

Väsby hittade alltså till slut ett sätt att vinna matchen uppe i Lindesberg trots att laget höll på att kasta bort poängen efter en tämligen miserabel mittakt. I den perioden som hemmalaget vann med 3-1 tappade Väsby nämligen i markeringar och i hemarbetet och därtill spelade man alltför chansartat vilket gjorde att hemmalaget kunde vända underläge till ledning. I den sista perioden var dock Väsby betydligt mer stabilt och till slut kunde Lubomir Fetkovic panga in kvitteringen till 4-4 vilket gav matchen en övertid och därtill straffar med Väsbys sköna avgörande.

 

Men om vi tar matchen från början så blev det en fin utförd förstaperiod av Väsby i Lindehov där laget satte högsta fart redan från nedsläpp. Laget dominerade ett tag stort och den egentligen enda skönhetsmissen i perioden var spelet kring den egna blålinjen där man inte var tillräckligt noggranna när pucken skulle tas ur egen zon.

 

Ett sådant schabbel gav Lindlöven ledningsmålet där det efter det skapades ett två mot ett läge och där pucken till slut hittade fram till hemmalagets poängkung Alexander Kovalonok som distinkt tryckte in pucken förbi en chanslös Linus Ryttar.

 

Ledningsmålet gav Lindlöven ett större självförtroende och spelet jämnade ut sig. I det läget krävdes det något extraordinärt och det var precis vad Martin Liljekvist bjöd på när han med en lång dragning tog sig förbi en hemmaback och sånär även överlistade målvakten Isak Mantler. Det sistnämnda misslyckades han dock med men på returen dök istället Leonard Forselius påpassligt upp och satte kvitteringspucken till 1-1.

 

Väsby nöjde sig dock inte bara med det utan man tog även ledningen innan perioden var över efter fint spel i numerärt överläge. Elliot Lorraine hittade fram med en perfekt passning mot bortre stolpen där Manfred Ehlers stod parkerad och enkelt kunde sätta 1-2.

 

Om den första periodens spel var säkert och kontrollerande från Väsbys sida så blev mittakten i princip helt tvärtemot. Lindlöven kom ut med en helt annan hunger medan Väsby inte alls hängde med i svängarna som hemmalaget stakade ut.

 

Bjudningarna och chanstagningarna blev alltför många från Väsbys sida och i kombination med listigt Lindlövens spel blev det till slut för mycket för att Väsby skulle kunna hålla stången.

 

Kvitteringen till 2-2 satt i den åttonde minuten vilken dock kom aningen plötsligt efter att Väsby där innan berömvärt hade klarat av ett långt numerärt underläge i spel tre mot fem. Men Väsby missade till slut i markeringsarbetet efter att Lindlövens förstaformation hade gasat på och kvitteringen sattes vid den bortre stolpen efter en lång svepande passning från ena kanten.

 

Ledningsmålet till 3-2 spelade Lindlöven in i ett friläge efter att Väsby varit alltför framtunga i offensiv zon och glömt bort att säkra i försvarsarbetet.

 

Frikostigt var även försvarsarbetet vid hemmalagets 4-2 när laget kom i ett två mot ett läge. Målet satt ändå turligt för Lindlöven eftersom den tänkta passningen över till den fria spelaren touchade på Oliver Horrsells ben och styrdes in vid sidan om Linus Ryttar.

 

Väsby var chockat vid tillfället men gjorde ändå en fin avslutning på perioden vilket gav en för dem livsviktig reducering till 4-3 endast halvminuten från periodvilan när Jonathan Rodensjö styrde in Fredrik Stridlunds backskott.

 

I den sista perioden gick Väsby ner på spelare och förändrade något i formationerna vilket gav en bättre balans. Samtidigt så fanns initiativrikedomen kvar offensivt och perioden utformades till slut till en Väsbyjakt på en kvittering.

 

Väsby arbetade metodiskt och enträget och hemmalaget drog på sig utvisningar vilket Väsby till slut kunde utnyttja. Spelet i numerärt överläge var kraftigt förbättrat för Väsby till denna match och framförallt så spelades Lubomir Fetkovic fram till skottlägen. Något som till sist bar frukt eftersom Lubo till slut kunde vräka in kvitteringen till 4-4 i den tolfte minuten där han halvminuten innan med lika hård pärla hade träffat stolpen.

 

Matchen förblev sedan mållös men nog fanns det allt chanser till ett avgörande redan under ordinarie matchtid men bra målvaksageranden från såväl Linus Ryttar som hans kollega i Lindlöven, Isak Mantler förhindrade ytterligare påhälsning.

 

Samma duo var även direkt avgörande till att övertiden passerade mållös samt att sexton straffar fick skjutas innan avgörandet kom. Till slut var det Elliot Lorraines distinkta straff som gav Väsby bästa möjliga avslut när han trädde in pucken i målvaktens högra kryss vilket alltså gav Väsby årets första poäng.

 

Grisligan

 

Manfred Ehlers var Väsbys främsta yrväder för aftonen och gav precis allt i varje byte han gavs. Han tog ett stort förtroende på bästa sätt och spelade dessutom en avgörande roll när han dels fick göra mål men även skymde målvakten så pass bra att Lubo Fetkovics skott gick raka vägen in. Tre grisar till Manfred!

 

Två grisar tilldelar jag Elliot Lorraine som precis som Manfred var riktigt rivig matchen igenom. Spelade dessutom vackert fram Manfred till hans mål samt stod sedan för den avgörande straffen och var därutöver alltid ett hot i anfallszonen.

 

Sista grisen tilldelas Fredrik Stridlund som gjorde en stabil insats och som lät sin fart och fina balans tala för sig när han styrde upp spelet i den egna zonen samt startade igång anfall.

 

Särskilda omnämnanden skänks även till Linus Ryttar som stod för några riktigt fina räddningar i matchen samt till Christoffer Gozzi, Oliver Horrsell, Pontus Karlsson och Jonathan Rodensjö som stack ut något bland övriga utespelare.

 

// Krister Holmgren

 

Foto: Arne Rundlöf