Tisell: “En tuff utmaning”

Under onsdagskvällen väntar en tuff match, då Nybro Vikings möter IF Troja/Ljungby på bortais. Nybro kommer senast från en förlust mot Visby/Roma, medan Troja/Ljungby kommer från en vinst mot Skövde.

Datum: Onsdag den 8 januari.
Nedsläpp: 19.00.
Arena: Ljungby Arena
Supporterbuss: Läs mer här!
Livesändning: Se matchen live här!

Huvudtränare Mikael Tisells tankar inför matchen:

Dina tankar inför morgondagens match mot Troja/Ljungby?

– Det blir en tuff utmaning såklart. Båda lagen känner varandra rätt så bra, vi vet både varandras styrkor och svagheter. För vår del handlar det om att åka upp och vara skärpta hela matchen och under matchens gång bli starkare och starkare. Troja är anfallsstarka och det behöver vi möta upp med en bra defensiv.

Dina tankar om senaste matchen mot Visby/Roma?

– Jag vill dela upp det. För det första så släppte vi bara in ett mål efter 58 spelade minuter. Det innebär att vi gjorde många bra saker i defensiven och vi bjöd dem inte på många saker. Sedan hade vi behövt en ursinnigare offensiv, vi hade 60 minuter på oss och där finns det utrymme för någon att kliva fram och få in ett jäkla skott. Fler behöver skita ner sig och vara beredda på att göra det och det saknades i den matchen.

Ni hade några powerplay i den matchen som inte gav någon utdelning. Dina tankar om det?

– Vi hade 8 minuter och under de minuterna hade vi för lite situationer. Vi hade ungefär 6 minuter i deras zon, men vi tar oss inte in och etablerar oss, där måste det hända mer. Sedan har Strömgren en stolpe i andra perioden och Viktor Lennartsson har en bra dubbelchans. Det är på vippen att vi tar oss från 0-1 till att det blir 1-1. Ibland är det så lite som behövs och så små marginaler. Det kan betyda så mycket energimässigt och vara förlösande bara man får in ett mål vid rätt tillfälle. Och i matchen mot Visby så kom vi inte åt det. Vi hade behövt vara mer effektiva.

Har ni revanschlust och vad har ni sagt till varandra efter Visbymatchen?

– Man måste släppa en sådan match och gå vidare. Det går inte att älta. Vi har haft en bra träning idag och imorgon ska vi ta oss an de rackarna. Alla lag som står på tur är bra lag och det kommer bli en jämn serie.

Läget i truppen?

– Jag räknar med att kunna spela med samma manskap och uppsättning som senast. Och Kalle Hult är tillbaka.

Lycka till i morgondagens match mot Troja/Ljungby!

– Tack så mycket!