Fin vändning i Ljungby – Vikings straffade Troja

För andra gången den här säsongen vann Nybro Vikings i Ljungby. Trots att Vikings låg under med 0–2 så lyckades man vända och vinna efter straffar.

Efter smällen mot Visby/Roma i söndags fick Nybro Vikings en mardrömsstart i prestigemötet med Troja/Ljungby på bortais. Drygt halvvägs in i period ett hade Troja en 2–0-ledning. En start som inte speglade det som skedde på isen, enligt Vikings huvudtränare Mikael Tisell.

– Jag tycker att vi kom ut väldigt bra ut i första och 0–2 var inte rättvist. Det var en tuff start, men vi körde liksom, säger Tisell.

Och visst skulle Vikings resa sig. Hampus Andréen reducerade i den första perioden och fem minuter in i den andra perioden kvitterade Fabian Ilestedt.

Sedan blev det faktiskt inga fler mål under ordinarie tid. Detta trots att Troja hade sex minuters powerplay, men Vikings och keepern Robin Johansson stod pall.

– Vi hade bra press på dem och när de väl hade ordning på pucken i vår zon så var vi samlade i boxen. Det gjorde vi riktigt bra, säger Tisell.

Förlängningen blev mållös och straffar fick avgöra. Och efter att pucken studsat rätt (läs Fredrik Strömgrens straff) så tog Vikings hand om bonuspoängen och segern. Måltjuven Viktor Lennartsson satte den matchvinnande straffen. En läcker straff där Lennartsson hittade ena krysset.

– Med tanke på motståndet och att de fick en tidig ledning så var det här en av de härligaste segrarna den här säsongen. Både energi och lagspelsmässigt. Hela gänget gjorde ett jäkla bra jobb, säger Tisell.

Smolk i glädjebägaren för Vikings var att centern Alfred Andersson fick utgå i den första perioden efter att ha åkt in i sargen med full fart.

– Alfred drev mot mål och deras back tryckte till Alfred som tappade balansen och dunsade in i sargen.

– Det ser okej ut. Han kan röra på allting, men det var en rejäl smäll. Jag tror att han kommer reda det här på ett bra sätt, säger Mikael Tisell.

Matchfakta

Troja/Ljungby–Nybro Vikings 2–3 eft. straffar (2–1, 0–1, 0–0, 0–1)

Målen: 1–0 (09.39) Daniel Karlsson (Niklas Enberg, Carl-Johan Sjögren), 2–0 (12.24) Jonatan Nielsen (Tobias Törnkvist), 2–1 (16.08)  Hampus Andréen (Erik Lindström, Viktor Lennartsson), 2–2 (25.16) Fabian Ilestedt (Rasmus Johansson, Sebastian Borg), 2–3 (65.00) Viktor Lennartsson (avgörande straff).

Domare: Jim Bergqvist.

Skott: 43–29 (15–11, 10–9, 16–5, 2–3, 0–1).

Publik: 1 610.