Borås tappade ledning i tredje – föll i derbyt

Fotograf: Anders Gustafsson

BHC ledde målmässigt matchen med 1-0 i två perioder och efter två snabba mål av Hanhals i den tredje perioden så kunde inte boråsarna komma tillbaka. I ett försök till kvittering så kunde istället Hanhals öka på ledningen till 1-3 när vår målbur stod tom. Hanhals vinner alltså matchen med 1-3.

– Det blev en jämn och tät match där Hanhals vann kampen. Vi kom i otakt i första perioden som för våran del blir sönderhackad då vi spelar 6 minuter i box. Vi lyckas inte riktgt komma igång efter det men skapar endel vassa lägen men lyckas inte trycka in den ikväll. Vi kommer att gå igenom kvällens match på torsdagensträningen, stänger den, tittar framåt, och lägger fokus på fredagens bortamatch mot Tyringe och söndagens bortamatch mot Vimmerby. Det kommer bli två tuffa matcher på tre dagar. Så det gäller att ladda om och ha full fokus på dem, säger tränarna efter derbyt mot Hanhals.

Matchfakta Borås – Hanhals

Slutresultat: 1-3 (1-0, 0-0, 0-3)
Skott på mål: 28-26
Utvisningsminuter Borås: 33 (4 x 2 min, 1 x 5 min, 1 x 20 min)
Utvisningsminuter Hanhals: 8 (4 x 2 min)
Domare: Morgan Claesson
Publiksiffra: 615

Målskyttar och assister:

Första perioden:
05:36 1-0 Aleksei Sibirtsev (David Kozma, Oscar Ribbnäs)

Andra perioden:
Inga mål av Borås den andra perioden.

Tredje perioden:
Inga Mål av Borås den tredje periden.

Nu väntar som sagt två tuffa bortamatcher innan det är dags för hemmamatch igen. Fredagen den 17 januari kl. 19:00 ses vi i Lejonkulan igen, då Kalmar HC kommer på besök.