Storseger och Hattrick

Det blev en riktig målfest i Tyringe när BHC tog med sig alla tre poäng hem till Borås och vann rättvist med hela 7-2. Ludvig Jansson bjöd oss på riktig hockeygodis och drog till med ett hattrick, hatten av för det! Ny bortamatch väntar redan på söndag, då Vimmerby står inför motståndet.

– De första 10 i den första perioden är vi inte med alls. Tyringe sätter press på oss och tar dessutom ledning med 1-0. Men vi kämpar på och kvitterar till 1-1. Andra perioden kom vi in i riktigt bra och känner att vi studsar tillbaka in i matchen och kan ha kontroll. Tredje perioden är det vi som är starkast och vi stänger matchen och vinner den rättvist. Vi visste att det skulle bli en svår bortamatch, det finns egentligen inga dåliga lag i serien och vi måste kämpa lika hårt i alla matcher, det är inte bara att ”åka och ta hem poängen”. Inget sker gratis i hockey. Riktigt härligt att se att alla jobbar hårt för varandra idag och offrar sig. Även skönt att vi fick igång målskyttet igen efter den senaste matchen. Nu laddar vi om, kör på träning imorgon och försöker återhämta oss så gott vi kan innan det är dags för en ny tuff bortamatch redan på söndag, säger tränarna efter matchen.

Matchfakta Tyringe – Borås

Slutresultat: 2-7 (1-1, 1-2, 0-4)
Skott på mål: 30-30
Utvisningsminuter Borås: 12 (6 x 2 min)
Utvisningsminuter Tyringe: 8 (4 x 2 min) + straffslag, inget mål av Borås.
Domare: Mikael Söderlund
Publiksiffra: 472

Målskyttar och assister:

Första perioden:
15:57 1-1 Ludvig Jansson (Henrik Eriksson, Philip Svensson)

Andra perioden:
02:07 1-2 Gustaf Jonsson (Henrik Eriksson)
03:10 1-3 Mark Corbett (Aleksandr Ossipov, David Kozma)

Tredje perioden:
04:00 2-4 Ludvig Jansson (Philip Svensson, Henrik Eriksson)
15:48 2-5 Ludvig Jansson (Philip Svensson, Henrik Eriksson)
17:31 2-6 (tom målbur) Henrik Eriksson (Philip Svensson, Simon Westlund)
19:56 2-7 (tom målbur) Aleksandr Ossipov (Roman Andrejev)

Nästa match spelas som sagt på söndag, borta mot Vimmerby. Matchen går givetvis att streama, men vi alla vet ju att hockey är bäst på plats! Forza HC!