Bortais fortsätter att vara Vikings melodi

Straffseger borta mot Troja/Ljungby. Sudden-seger borta mot Kallinge/Ronneby. Nybro Vikings har rest sig starkt efter den sura hemmaförlusten mot Visby/Roma.

Det blev som väntat en jämn och tät drabbning när serieledaren Kallinge/Ronneby och Nybro Vikings gjorde upp. Det märktes att det var ett laddat Vikings som kom till spel, för det var full fart framåt direkt. Och det var inte direkt orättvist att Vikings kunde ta ledningen början av matchen genom ett distinkt skott av Alex Ek.

I början av den andra perioden utökade Sebastian Borg ledningen efter ett fint Vikingsanfall där man rullade upp Kallingeförsvaret.

Allt gott så långt.

Dock hade inte Vikings marginalerna på sin sida när Kallinge lite slumpartat fick in en reducering bakom Robin Johansson. I början av den tredje perioden kvitterade Kallinge innan Nybro återigen kunde ta ledningen genom skyttekungen Viktor Lennartsson, som blev frispelad av Fredrik Strömgren. Lennartsson bjöd på ett tidigt avslut och hittade ena krysset bakom Isak Edman i Kallingemålet.

Men Kallinge skulle komma tillbaka igen. Med tio minuter kvar av perioden kom kvitteringen. Vikings fick under periodens sista sju minuter spela i totalt fyra minuters powerplay utan att få utdelning.

Matchen gick till förlängning där Viktor Lennartsson av alla lirare hängde dit segermålet. Åttonde målet i Allettan var ett faktum för skyttekungen som återigen hittade målnätet med ett högt avslut.

Två poäng till Vikings– som kunde ha blivit tre.

– Det är lite blandade känslor. Det känns lite både ock.  Men tänker man att vi möter ett Kallinge som var revanschsuget som f-n efter förlusten senast och sättet vi får ihop allting så är vi poängmässigt nöjda. Men vi hade ju ett par ledningar och två frilägen till att göra 4–2 och flera lägen i powerplay, säger Vikings tränare Mikael Tisell och fortsätter:

– Boxplay fungerar bra och vi är giftiga i  fem mot fem och skapar målchanser.

Men fyra poäng borta mot Troja och Kallinge är väl helt okej?

– Verkligen. Vi skulle haft någon poäng mot Visby och fått in ett mål innan deras mål i tom bur. Men det får vi ta vid ett annat tillfälle, säger Mikael Tisell.

Noterbart är att Nybro Vikings är obesegrat på bortais sedan premiärförlusten borta mot Kalmar HC den 14 september.

Efter två bortasegrar väntar nu Grums på hemmais på onsdag.

 

Matchfakta

Kallinge/Ronneby–Nybro Vikings 3–4 eft. förlängning (0–1, 1–1, 2–1, 0–1) 

Målen: 0–1 (04.52) Alex Ek,  0–2 (25.24) Sebastian Borg (Daniel Håkansson, Elias Gunnarsson), 1–2 (31.19) Sebastian Magnusson, 2–2 (42.13) Jacob Hallberg (Erik Brissle, Marcus Jörgensen), 2–3 (45.51) Viktor Lennartsson (Fredrik Strömgren, Robin Johansson), 3–3 (50.20) Alexander Heiver (Jakob Ringsby, Oskar Brändström), 3–4 (60.31) Viktor Lennartsson (Erik Lindström, Hampus Andréen).

Domare: Jim Bergqvist.

Skott: 29–26 (11–8, 12–7, 6–10, 0–1).

Publik: 1 066.