Boråstränaren nöjd trots förlust: ”Förtjänar en poäng”

Det blev som väntat en jämn match mot Vimmerby. Borås tog kommandot direkt i matchen och satte bra press och skapade bra lägen. En jämn första period där det blev en mållös sådan för båda lagen. Borås höll kvar sitt tempo från den första perioden in i den andra och kunde även ta ledningen med 1-0. Tyvärr blev det inte fler mål än så för Borås, utan Vimmerby kunde både kvitta och ta ledning med 2-1 innan den andra perioden va slut, vilket även så blev slutresultatet. Men matchen var dock långt ifrån över och Borås hade helt klart kunnat ha med sig minst en poäng hem. En mycket jämn match där det var de allra minsta marginalerna som blev avgörande.

– Sett till helheten så gör vi en bra bortamatch mot ett bra lag. Vi är med från start och har en bra inledning av matchen och har bra press på Vimmerby, vilket vi fullföljer matchen igenom. Vi styr även stora delar av spelet men vi behöver bli mer desperata framför mål och ta mer avslut. Det är de små marginalerna som avgör, men vi tycker att vi förtjänar minst en poäng idag. Killarna går in med rätt inställning och genomför matchen på ett bra sätt och kämpande in i sista sekund. Nu ska vi smälta denna matchen och ladda om inför nästa drabbning på onsdag hemma mot Kalmar, säger tränarna om eftermiddagens match mot Vimmerby.

Matchfakta Vimmerby – Borås

Slutresultat: 2-1 (0-0, 2-1, 0-0)
Skott på mål: 31-25
Utvisningsminuter Borås: 6 (3 x 2 min)
Utvisningsminuter Vimmerby: 6 (3 x 2 min)
Domare: Viktor Svensson
Publiksiffra: 882
Highlights: Klicka här.

Målskyttar och assister:

Första perioden:
Inga mål av Borås första perioden.

Andra perioden:
10:37 0-1 Melwin Sundén (Ludvig Jansson, Simon Westlund)

Tredje perioden:
Inga mål av Borås den tredje perioden.

Nästa match är som sagt hemma i Lejonkulan mot Kalmar HC. Torsdagen den 17 januari kl. 19:00 släpps pucken. Varmt välkomna!